Müzik bölümü okuyunca ne olur?
Konservatuvar mezunları arasında müzik bölümünü bitirenler; şarkıcı, müzik öğretmeni, akademisyen, piyanist, eğitmen, müzik terapisti, aranjör, müzik yazarlığı, ses ve kayıt mühendisliği, stüdyo mühendisliği gibi sayısız alanda çalışabilirler.Müzik için hangi bölüm okunmalı?
Müzik için hangi bölüm okunmalı?Müzik, üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm kişileri özel yetenek sınavına göre kabul etmektedir.
Müzik eğitim Fakültesi nerelerde var?
Müzik eğitim Fakültesi nerelerde var?Eğitim Fakülteleri
01 | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğt. Fak. Müzik Öğrt.Ana Bilim Dalı | Çanakkale
02 | Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğt. F. Müzik Öğretmenliği ABD | İzmir
03 | Gazi Osman Paşa Üniversitesi Eğt.Fak. Müzik Öğretmenliği ABD | Tokat
04 | Gazi Üniversitesi Gazi Eğt.Fak. Müzik Öğretmenliği ABD | Ankara
Müzik ile ilgili meslekler nelerdir?
İşte müzik piyasasının içinde yer alabileceğiniz 10 meslek:- REPERTUVAR HAZIRLAMA. Yetenek keşfetmek için sesinizin değil kulaklarınızın iyi olması gerekiyor.
- KOMPOZİTÖR / ARANJÖR.
- KONSER ORGANİZATÖRLÜĞÜ
- DJ – DISK JOCKEY.
- MÜZİK YAZARLIĞI / ELEŞTİRMENLİĞİ
- MÜZİK ARŞİVİ YARATMAK.
- MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ
- MÜZİK TERAPİSTİ
Müzikoloji hangi alan?
Müzikoloji hangi alan?Müzik bilimi ya da müzikoloji, müziği bilimsel açıdan ele alan ve inceleyen bilim dalı.
Konservatuara girmek için ne yapmalıyım?
Konservatuara girmek için ne yapmalıyım?Konservatuvar sınavlarına girmek için, öncelikle ÖSYM’nin yapmış olduğu YKS sınavından en az 150 taban puanı almalısınız. İstenilen taban puanı, sınava gireceğiniz üniversiteye göre 180 ila 200 puana kadar çıkabilir. Bu puanı elde ettikten sonra, gireceğiniz bir diğer sınav yetenek sınavı.
Müzik öğretmenliği hangi okullarda var?
Müzik öğretmenliği sadece TYT mi?
Müzik öğretmenliği sadece TYT mi?Müzik öğretmenliği bölümünü okumak için TYT, YKS ve AYT sınavlarına girerek yeterli puanı almanız gerekir. TYT sınavından baraj puanı olan 150 puan ve üzeri alanlar alan sınavlarına girmeye hak kazanır. Müzik öğretmeni olmak isteyen kişilerin el ve parmak becerilerinin gelişmiş olması gerekir.