AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muzelere ucretsiz nasil girilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Müzelere ücretsiz nasıl girilir?​

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz olduğunu duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz, diğer vatandaşları için de yıllık ziyaret bedelinin 60 TL olduğunu duyurdu.

Hangi kartlarla müzeler ücretsiz?​

Kredi kartı sektöründe bir ilk olarak İş Bankası tarafından sunulan bu yeni hizmet ile tüm Maximum özellikli İş Bankası kredi kartı sahipleri Müzekart’la giriş yapılan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve ören yerini her yıl 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edebilecek.

Öğretmen kartı Müzekart yerine geçer mi?​

Öğretmen kartı Müzekart yerine geçer mi?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenler ( Özel Öğretim Kurumlarında görev yapanlar hariç) Ülkemizde görev yapan Büyükelçi, Başkonsolos ile refakatindeki eş ve çocukları, bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerine ücretsiz giriş yapabilirler.

Müzeler üniversite öğrencilerine ücretsiz mi?​

Müzeler üniversite öğrencilerine ücretsiz mi?
Öğrenci ve öğretmenleri sevindirecek bir haber, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geldi: Eğer 18 yaş altı veya 65 yaş üstü iseniz veya öğretmenseniz tüm müzelere ücretsiz olarak giriş yapabileceksiniz. Müzekartın diğer vatandaşlar için yıllık ziyaret bedeli ise 60 TL olarak belirtiliyor.

Müzeler hangi gün ücretsiz?​

Müzeler Haftası, her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Bu hafta bazı müzeler ücretsiz gezelebilecek.

Müzekart ile giriş ücretsiz mi?​

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerin neredeyse tamamında Müzekart geçerli. Ancak müzelerin belli bölümleri için ödenen ekstra ücretler kartın kapsamı dışında kalabiliyor ya da indirimli de olsa bir ücret ödemek gerekebiliyor.

Öğretmenlere Müzekart ücretsiz mi?​

Öğretmenlere Müzekart ücretsiz mi?
anne, baba, eş ve çocuklarına, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özelilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlere On Türk Lirası bedelle 1(bir) yıl geçerli olacak Müzekart düzenlenebilir.

Öğretmenlere müzeler ücretsiz mı?​

Öğretmenlere müzeler ücretsiz mı?
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstündekilerin ülke genelindeki müzeleri ücretsiz ziyaret edebileceklerini bildirdi.
Müzekart Nereden Alınır 2021 fiyatı?​
Müzekart+ 1 yıllık olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından alınabilen ve tam müzekart olarak bilinen kartın ücreti, 60 TL’dir. Not: Müze kart fiyatı 2021 yılında 60 TL’ydi.
Müzekart 18 yaş altına ücretsiz mi?​
CEVAP-4: “Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Esas ve Usuller” kapsamında 18 yaş ve altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar (okul gezilerinde gruba refakat eden öğretmenler) müze ve örenyerlerini ücretsiz ziyaret edebilmektedirler.

Evet, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamalarına göre müzelere ücretsiz giriş hakkı olan gruplar şunlardır:
1. 18 yaş altı vatandaşlar,
2. 65 yaş üstü vatandaşlar,
3. Öğretmenler.

Öğretmenler için Müzekart'a özel bir ayrıcalık sunulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görev yapan öğretmenler, Müzekart'ı kullanarak ücretsiz olarak müzelere giriş yapabilmektedirler. Ayrıca, bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş hakkı, öğretmen kartı ile de sağlanmaktadır.

Üniversite öğrencileri için ise ücretsiz giriş hakkı verilmemiştir. Ancak, eğer üniversite öğrencisiyseniz ve 18 yaş altı veya 65 yaş üstü değilseniz, Müzekart'ı kullanarak yıllık ziyaret bedeli olan 60 TL karşılığında müzeleri ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca, Müzeler Haftası her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlandığı için bu hafta bazı müzeler ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir. Ancak genel olarak Müzekart neredeyse tüm Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerde geçerli olup, belli bölümler için ekstra ücret talep edilebilmektedir.

Son olarak, Müzekart'ın 2021 fiyatı 60 TL olarak belirlenmiştir ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından satın alınabilmektedir. 18 yaş altındaki gençler ve çocuklar ise "Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Esas ve Usuller" kapsamında ücretsiz olarak müzeleri ziyaret edebilmektedirler.

Geri