AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muzelerde resim cekmek yasak mi?

Editör

Yeni Üye

Müzelerde resim çekmek yasak mı?​

müzelerde ve sergilerde flaş kullanarak fotoğraf çekilmesi yasaktır. müzeler genelde bunun sebebini kamera flaşının resimlerdeki pigmentlerin zarar görebileceği endişesi olduğunu dile getirir. bazı pigmentler gerçekten de ışığa duyarlıdır.

Nerelerde fotoğraf çekilmez?​

Askeri alanlar, havalimanları, AVM gibi özel mülkler vs. tamam ama kamuya açık alanların bile fotoğraflarının çekilmesine izin verilmez oldu. Örneğin Alışveriş merkezlerinde elinizde kompakt makineyle fotoğraf çektiğinizde kimse birşey demiyor.

Kilisede fotoğraf çekmek neden yasak?​

Kilisede fotoğraf çekmek neden yasak?
Kimi kiliselerde toptan fotoğraf yasak. Kilise dışında çoğu manastırda da yasak. Çünkü manastırda topluca rahip/rahibeler veya kesişler yaşadığından onların özel alanı oluyor. Manastır bahçelerini, bazı odaları ziyaret edebiliyorsunuz ama fotoğraflanmasına izin vermiyorlar.

Hangi ülkede fotoğraf çekmek yasak?​

Hangi ülkede fotoğraf çekmek yasak?
Sistine Şapeli, Vatikan Aslında sadece selfie çekmek değil, fotoğraf çekmek yasak desem daha doğru olur. Her ne kadar gördüklerine hayran kalıp fotoğraflamak istesen de maalesef burada fotoğraf çekemezsin.

Resim müzesi fotoğraf çekmek yasak mı?​

Fotoğraf makinesinin fılaş ışığının tarihi eserlere zarar vermesinden dolayı yasak.

Yerebatan Sarnıcı fotoğraf çekimi yasak mı?​

Bir heyecan, Yerebatan Sarnıcı’nın kapısındaki sıraya karıştık. Merdivenlerden aşağı inerken “fotoğraf çekmek yasaktır” işaretini gördüm. Sordum öğrendim, yapıya zarar verdiği için değil, merdivende kuyruk olmasın diye yasaklanmış; yoksa içeride fotoğraf çekimi serbest.

Dolmabahçe Sarayı içinde fotoğraf çekmek yasak mı?​

Dolmabahçe Sarayı içinde fotoğraf çekmek yasak mı?
Bugün turdayım ben, misafirlerimi gezdiriyorum Dolmabahçe Sarayı’nda ve söylediğiniz gibi çok sık geliyoruz ama ben bile bir rehber olarak bugün bu heyecana kapılıp bir sürü fotoğraf çektim çünkü normalde Dolmabahçe Sarayı’nın içinde fotoğraf çekmek kesinlikle yasak.

Rahmi Koç Müzesi fotoğraf çekimi yasak mı?​

Rahmi Koç Müzesi fotoğraf çekimi yasak mı?
Rahmi KOÇ müzesinde askeri denizaltı ve helikopter gibi objelerin içerisine girmek maalesef yasak. Neyse ki gelin ve damat adaylarının fotoğraf albümü için bu objelerin önlerinde düğün fotoğrafı çektire biliyorsunuz.

Ayasofya’da fotoğraf çekmek yasak mı?​

İçeride fotoğraf ve video çekmek yasak degil.

Müzelerde ve sergilerde genellikle flaş kullanarak fotoğraf çekmek yasaktır çünkü kamera flaşının resimlerdeki pigmentlerin zarar görebileceği endişesi bulunmaktadır. Özellikle müzelerde bulunan eserlerin hassas yapısı göz önünde bulundurularak bu kurallar uygulanmaktadır. Bazı pigmentler gerçekten de ışığa duyarlı olduğundan, flaş kullanımı bu eserlere zarar verebilmektedir.

Fotoğraf çekiminin yasak olduğu yerler arasında askeri alanlar, havalimanları, AVM'ler gibi özel mülkler bulunmaktadır. Son zamanlarda kamuya açık alanlarda bile fotoğraf çekiminin kısıtlandığı görülmektedir. Örneğin alışveriş merkezlerinde kompakt makinelerle fotoğraf çekerken genellikle sorun yaşanmamaktadır.

Kiliselerde fotoğraf çekiminin yasak olmasının sebeplerinden biri, kilise veya manastır gibi dini mekanlarda toplu yaşamın olduğu alanlarda, rahip/rahibelerin özel alanlarının korunması gerekliliğidir. Bu tür mekanlarda genellikle toplu fotoğraf çekiminin yasak olduğu ve bazı bölümlerin ziyaret edilebileceği ancak fotoğraflanamayacağı uygulamaları bulunmaktadır.

Bazı ülkelerde belirli mekanlarda fotoğraf çekmek yasak olabilmektedir. Örneğin Vatikan'daki Sistine Şapeli'nde selfie veya fotoğraf çekmenin yasak olduğu bilinmektedir. Bu gibi yerlerde genellikle turistlerin ziyaret amacıyla fotoğraf çekimine kısıtlamalar getirilebilmektedir.

Son olarak, Ayasofya gibi önemli tarihi ve kültürel mekanlarda içeride fotoğraf ve video çekiminin serbest olduğu belirtilmiştir. Ancak yine de ziyaretçilerin hassas olmaları ve diğer turistlere saygılı davranmaları önemlidir.

Geri