AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muzelerde gercek nesnelerden esinlenerek yapilabilecek etkinlikler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Müzelerde gerçek nesnelerden esinlenerek yapılabilecek etkinlikler nelerdir?​

Müzelerde somut nesnelerden esinlenerek drama, hikâye anlatma ve sanatsal çalışmalar yapılabilir. Geçmişte yaşamış önemli kişiler ve yaşanmış olaylar canlandırılarak öğrencilerin tarihsel empati kurma ve kanıt kullanma becerileri geliştirilebilir.

Müze eğitimi dersi nedir?​

Müze Eğitimi (MTT291) Ders Detayları Anlatım, Soru Yanıt, Uygulama-Alıştırma, Gözlem Örnek Olay İncelemesi, Alan Gezi. Müze Bilgisi, Müzeyi bir kültür ve eğitim ortamı olarak kullanarak öğrencilerin estetik duygulararını ve yaratıcılıklarını geliştirebilme. Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Müzeyi tanımlar.
Sanat müzelerinin sosyal hizmet çalışmaları kapsamında ödünç verme yoluyla sağladığı gezici bavul müzeler, sanat ve kültüre ilişkin daha fazla bilgi edinmek isteyen insanların, dokunarak, deneyerek, uygulayarak ve sorgulayarak keşfetmelerini sağlayacak biçimde tasarlanmış uygulamalardır.
Müzeler çocuklara ne kazandırır?
Hayal güçleri gelişir. Müzelerde bulunan seçilmiş sanat eserleri, çocukların estetik beğenilerinin gelişmesini destekler. Sanatı soyut bir kavram olmaktan çıkarıp somutlaştırır. Tüm bu kazanımların yanında en önemlisi de çocuklar müze gezerek ülkelerinin tarihsel mirasını tanır ve koruma bilincine sahip olur.
Müzelerin faydası nedir?
Müzeler, çeşitli gruplar ve kültürler için anlayış ve takdir sağlar. Ortak mirasımızın daha iyi anlaşılmasını teşvik ederler ve diyalogu, merakı ve kendini yansıtmayı teşvik eder. Dahası, gelecek nesillerin geçmişlerini anlamalarına ve onlardan öncekilerin başarılarını fark etmelerine yardımcı olurlar.

Müzeleri gezmek bize neler kazandırır?​

müzeler ile tarih, sanat, bilim, bölgenin kültürü vb. hakkında bilgi sahibi olabilirsin. kitaplar soyuttur, müzeler somut. farklı bir zamana girmiş gibi hissedersin oralarda.

Müze türleri kaça ayrılır?​

Müze türleri
Orsay Müzesi’nde çoğunlukla Fransız sanatına ait, 1848 – 1915 yıllarında arasında yaratılmış heykeller, resimler, mobilyalar ve fotoğraflar bulunur. Müze daha çok içlerinde Monet, Degas, Renoir, Cezanne gibi ressamların eserlerinin bulunduğu geniş izlenimci koleksiyonu ile tanınır.
Atatürkün müzelerin kurulmasındaki katkıları nelerdir?
Atatürk’ün cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmasını istediği müzelerin başında Ankara Etnografya Müzesi gelmiştir. Milli Mücadelenin sürdüğü yıllarda kurulacak bir milli bir müzenin topluma kültürel ve tarih yönünden büyük katkısı olacağını düşünmüştür.
Müze eğitimi ne demek?
Müze eğitimi; müzenin amacını ve niteliklerini, sergileri, sergilenen sanat eserlerini, müze ortamını, müze çevresini, müze ile insanlar arasındaki ilişkiyi ve müzenin disiplinler arası yönlerini ele alırken müzenin aktif bir öğrenme ve gelişme alanı olarak kullanılmasını içermektedir.

Müzede dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?​

Müzelerin girişinde ve içerde el antiseptiği bulundurulmalı. Müze giriş ve çıkışlarında sosyal mesafe kurallarına en az 1 metre olacak şekilde uyulmalı. Beklenmesi gereken alanlar aralarında en az 1 metre mesafe olacak şekilde belirlenmeli. Müzeye gelen ziyaretçi ve çalışanların ateşi ölçülmeli.

Louvre müzesinde neler vardır?​

Louvre Müzesi’nde Görülmesi Gereken 25 Eser
1986, Paris, FransaOrsay Müzesi / Kuruluş tarihi
Atatürk müzesinde neler var?
Salonda yerde 34,5 m²lik Uşak halısı, sağ ve sol nişlerde mermer heykeller, büyük kristal ayna ve Atatürk büstü vardır. Sağ ve soldaki odada ve küçük salonda 19. yüzyıl stili nefis şömineler vardır. Birinci kata çıkan merdivenlerin başında aplik görevi yapan 2 adet tunç şövalye heykelciği vardır.
Atatürk döneminde hangi müzeler açılmıştır?
Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi-1921, Antalya Müzesi 1922, Sivas Müzesi-1923, Adana Müzesi-1924, Bergama Müzesi-1924, Topkapı sarayı Müzesi-3 Nisan 1924, İzmir Müzesi-1925, Edirne Müzesi-1925, Ankara Etnoğrafya Müzesi-1925,Tokat Müzesi-1926,Konya Müzesi-1926,Amasya Müzesi-1926,Sinop Müzesi-1932,İzmir Müzesi-1925.

Müze eğitimi öğrenciye ne kazandırır?​

Eleştiriler düşünme becerisi kazandırır Böylece, eleştirel düşünme becerisi kazanmış olurlar. Örneğin bir sanat müzesinde farklı farklı sanat eserleri bulunur. Çocuklar, bu müzeyi gezerken stil, konu ve teknik açısından farklı sanat eserleriyle karşılaşırlar ve kıyaslama becerisine sahip olurlar.

Eğitimde müzenin rolü nedir?​

Müzede verilen eğitim kişinin estetik duyarlılığının gelişmesinde, yaşanan anın, geçmişin ve geleceğin açıklanmasında, yorumlanmasında, toplumsal değişimlerin yönlendirilmesinde önemli bir yere sahip. Böylece müzeler, toplumu eğiten eğitim kurumları niteliği kazandı.
 
Geri
Üst