AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muze gezisinin topluma katkisi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Müze gezisinin topluma katkısı nedir?​

Müzeler, insanlara medeniyetlere ait eserleri bir arada sunarak, onlar arasındaki ilişkiyi sorgulamalarına ve o değerleri fark etmelerine yardımcı olur. Medeniyetlere ait kültür değerlerini fark etme önyargıları ortadan kaldırır. Böylece birey ile diğer kültürler arasında önyargısız bir iletişim kurulmuş olur.
Müze eğitiminin amacı nedir?
Müze eğitiminin temel amacı, müzenin sahip olduğu nesneleri ziyaretçi ile buluşturarak deneyim yoluyla öğrenme sağlamaktır. Anahtar Sözcükler: Müze Eğitimi, Müzecilik, Eğitim.
Müzecilik nedir kısaca tanımı?
Müzedeki eserlerin sergilenmesi, saklanması ve korunması için gerekli teknik bilgileri içeren bilimsel çalışma alanına müzecilik adı verilir. Müzecilik ilk olarak müzelerin batıda soyluların kişisel zevk için çeşitli sanat eserlerini ya da kumandanların ganimetlerini bir araya toplamaları sonucunda ortaya çıkmıştır.

Müzecilik nasıl ortaya çıkmıştır?​

Kronolojik olarak bağlı olduğu kültüre, coğrafyaya göre düzenlenen, ayrıştırılan koleksiyonlar ve arşivle 1789 Fransız Devrimi sonrası- ilk kez halka açılmaya başlanmış, dolayısıyla gerçek anlamda müzeler ortaya çıkmıştır. 18. yüzyılda müzeler, her kesimden insana hitap eden kurumlar haline getirilmiştir.
Osmanlı Türkiye müzecilik nasıl gelişti?
İlk Müzecilik Faaliyetleri Aya İrini Kilisesi. Depo niteliğindeki bu mekan, Tophane Müşiri Fethi Ahmet Paşa tarafından düzenlenmişti. Bu alan döneminde ziyarete kapalı, yalnızca özel izin ile gezebilmekteydi. 1869 yılında ise “müze” olarak nitelendirilmiş ve bir müdürlük haline getirilmişti.
Müzeci ne kadar maaş alıyor?
Müzecilik Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir müze sorumlusu 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir müze sorumlusu 5000 TL, üç yıl deneyimli bir müze sorumlusu 5500 TL, dört yıl deneyimli bir müze sorumlusu ise 6000 TL maaş almaktadır.
Müzecilik Bölümü eğitimi yüksek lisans programı olarak farklı üniversitelerde bulunsa da lisans eğitimi yalnızca Dokuz Eylül Üniversitesinde verilmektedir. Müzecilik için Dokuz Eylül Üniversitesi taban puanı 233,4449, başarı sıralaması 727239’dir.
Müze ve sanat galerilerinin kültürel bağların kurulmasındaki rolü nedir?
Müze ve galerilerin önemli etkilerinden biri de kendiliğinden yaygın bir sanat işlevini başlatmış olmalarıdır. Halkın buralara gelerek sanat eserleriyle ve geçmişten günümüze gelen tarihi kültürel değerlerle karşılaşmaları onları farklı etkileyecek ve pek çok açıdan geliştirecektir.
Müze nedir faydaları nelerdir?
Müzeler, çeşitli gruplar ve kültürler için anlayış ve takdir sağlar. Ortak mirasımızın daha iyi anlaşılmasını teşvik ederler ve diyalogu, merakı ve kendini yansıtmayı teşvik eder. Dahası, gelecek nesillerin geçmişlerini anlamalarına ve onlardan öncekilerin başarılarını fark etmelerine yardımcı olurlar.
 
Geri
Üst