- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 206.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Muza ne gübresi verilir?
Muz yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı yörelerimizde, topraklar alkali karaktere sahiptir. Bu nedenle potasyumlu gübre olarak genellikle Potasyum Sülfat kullanılmaktadır.Muz gübrelemesi nasıl yapılır?
Bu besinler genellikle en iyi topraktan muzlara verilebilir. Muz yetiştiriciliğinde sadece organik gübre uygulaması yeterli değildir. Ek olarak mineral gübre uygulaması da yapılmalıdır. Mineral gübre olarak özellikle Azot, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum ve Magnezyum gübrelemesinin yapılması gereklidir.
Muz hangi toprağı sever?
Muz yetiştiriciliği için en iyi topraklar; derin, besin maddelerince ve humusça zengin, geçirgen, iyi havalanan, hafif bünyeli (Kumlu-Tınlı) ve hafif alkali, killi Tınlı, Kumlu karakterdeki, derin topraklardır.
Muz doğumdan kaç gün sonra hasat edilir?
3.1. Muz meyvesi hasadı yapmak için meyvelerin tam olgunlaşması beklenmez. Meyveler olgunlaşıp hasat yapıldığında meyve kabuğu çatlayarak meyvelerin zarar görmesine neden olur. Muz sağlıklı ortamda ve uygun ekolojide doğumdan sonra 80-100 günde hasat yapılacak duruma gelir. Ülkemizde bu süre 125- 150 gün civarındadır.Muzda azot ne işe yarar?
Muz bitkisi azot depolama özelliğine sahip değildir. Bitkide azot depolanması gerçekleşmediği için N uygulaması & alımı direk olarak gelişmeyi teşvik eder. Çeliklerin çimlenmesi ve büyümesi, Genç bitkilerin ve “yeni sürgünlerin” gelişimini de teşvik eder. Aşırı Azot belirtilerinde; Gövdenin sertlik durumu azalır.
Muza fosfor ne zaman verilir?
Fosforlu gübreler, ekimden hemen önce veya ekim sırasında uygulanmalıdır. Ekimden çok önce veya bitki gelişmesinin ileri dönemlerinde verilen fosforlu gübreler beklenen faydayı tam olarak sağlayamaz. Toprak neminin yeterli düzeyde olması fosforun elverişliliğini artırır.
Muza ne iyi gelir?
Muz kalsiyum içerir; böylelikle kemikleri güçlendirmede yardımcıdır. Kas ağrılarına ve kramplarına iyi gelir. Mideyi korur ve reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Muz böbrek kanseri riskini azaltır.Muz sulaması nasıl yapılır?
Her canlı gibi suya ihtiyaç duyan muz ağacıda düzenli olarak su ister. Muz çok sık yetişen bir meyve olduğundan, fazla nemden dolayı terleme gösterir. Bu terleme sonucu fazla su kaybı yaşanır. Muz ağacı bu bakımdan özellikle yaz sıcaklarında, yarım saatte bir sulanması gerekmektedir.
Muz kaç ayda doğum yapar?
Muz ağacı 6 aylık olduğunda, rengi dönüp tam olgunlaşmadan hasadı yapılması gerekmektedir. Eğere tamamen olgunlaştıktan sonra hasadı yapılırsa, muzda çatlamalar oluşacaktır. Her 6 ayda bir düzenli olarak meyve veren muz ağacı, yılda 2 kere hasadı yapılmaktadır.
Magnum P44 ne işe yarar?
Magnum-P44, düzenli kullanımda erkenciligi teşvik eder. Daha yüksek verim ve kalite alınmasında etkilidir. Magnum-P44, içerigindeki yüksek fosfordan dolayı erken dönemde uygulanması bitkilerin kök gelişimine fayda sağlar. Topraksız yetiştiricilikte tavsiye edilmez.Muz ağacına ne iyi gelir?
Topraktan tek başına azot ihtiyacı karşılanamayacağından dolayı, azot, fosfor ve potasyum bakımından zengin gübreler ile toprak desteklenmelidir. Arada çapalanarak toprağın havalandırılması sağlanmalıdır. Her canlı gibi suya ihtiyaç duyan muz ağacıda düzenli olarak su ister.
Evde muz ağacının yaprakları neden sararır?
Ülkemizde en önemli ve yaygın olan zararlılar nematotlardır. Nematotlar bitki özsuyunu emerek onun zayıflamasına sebep olurlar. Nematodlar genellikle yapraklarda sararma, gövdede yumuşama, bodurlaşma ve gelişme geriliği meydana getirirler.
Muz yaprağından ne yapılır?
Muz yaprağı Asya kültüründe yemeklerde tek kullanımlık tabaklara alternatif olarak veya sargı malzemesi olarak hali hazırda kullanılıyor.Muz ağacı yapraklarını döker mi?
Muz Ağacı Yaprak Döker mi? Muz ağacı, özellikle kış aylarında, soğuk ya da çok rüzgarlı havalarda yaprak dökebilir.
Muz yaprağı yenir mi?
Muz yaprakları büyük, esnek ve su geçirmezdir. İçinde pişirilen veya üzerlerinde servis edilen yiyeceklere aroma verirler; muz yapraklarıyla buharda pişirmek yemeğe ince bir tatlı tat ve aroma verir. Yapraklar yenmez ve içindekiler tüketildikten sonra atılır.