Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muz seralari nerede olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Muz seraları nerede olur?​

Ülkemizde muz yetiştiriciliği, Akdeniz Bölgesinde, Mersin – Antalya kıyı şeridinde, Toros Dağları tarafından korunmuş, mikro-klima olanaklarının daha uygun bulunduğu Anamur, Bozyazı, Alanya ve Gazipaşa’da yaygın olarak yapılmaktadır.

Muz yetiştiriciliği nasıl yapılır?​

Uygun hava koşulları ve toprakla birlikte mart, nisan ve mayıs aylarında muz yetiştiriciliği yapılabilir. Eğer muz ekimi yapılan bölge 150 mm’den daha az yağış alıyorsa ekim döneminde ek sulama da yapılmalıdır. Sıcaklık muz yetiştiriciliğinde göz ardı edilmemelidir. Hava sıcaklığı -2 derecenin altına inmemelidir.
Muz Kaç Derece Soğuğa Dayanıklıdır? Güneşi ve nemi çok fazla seven muz ağacı soğuklara ve donlara dayanıklı Japon muzu (Musa basjoo) -20C kadar olan kış soğuklarına dayanıklıdır fakat sadece toprak altı bölümü dayanabilir. Diğer türlerinin ise -2C derecede yaprakları ölmeye başlar.
Muz fidesi kaç ayda meyve verir?
Muz ağacı yetiştirmek sabır ister. Muzu saksıya etmişseniz saksıyı rüzgardan korumanız gerekir. Muz Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? Muz fidanı, doğru iklim şartlarında özel bakım yapıldığı zaman 5 yıl içinde meyve vermeye başlar.
Muz meyvesi kaç derecede donar?
Ancak ülkemiz koşullarında soğuk riski önemlidir. Sıcaklık +2-3 dereceye düşünce kritik sıcaklık başlar. 0 derecede muz zarar görmeye başlar. -1 derecede toprak üstü organları donar. Donmuş meyveler siyah bir renk alarak olgunlaşmaz.

Bir dönüme kaç muz ağacı sığar?​

Muz ülkemizde üretimi ve tüketimi fazla olan meyvelerden biridir. Bakımı biraz fazla olan muz ağacını 1 dönüm arazide yetiştirmek istiyorsak 1 dönüm araziye 180 ile 200 arasında muz fidanı dikimi yapabiliriz.

Muz En çok hangi ülkede üretilir?​

Dünya muz üretiminde ise yine Hindistan %26,6’lık üretim payı ile ilk sırada yer alırken, %10’luk üretim payı ile Çin ikinci sırada, %6,3’lük üretim payı ile Endonezya üçüncü sırada yer almaktadır. Üretimde ilk sıralarda yer alan diğer ülkeler ise sırasıyla Filipinler, Ekvator, Brezilya ve Ruanda’dır(1).

Geri