AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muz neden curur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Muz neden çürür?​

Muzun yapısında bulunan enzimler muzu sıcak havalardan koruyacak özelliktedirler. Bu nedenle soğuk bir ortamda saklandığında muz kolayca bozulabilmektedir. Muzun bozulması; muzun hızlı bir şekilde olgunlaşarak kararması ve çürümesi şeklinde gerçekleşir.

Muzun çürümemesi için ne yapılır?​

Marketten veya pazardan aldığınız muzları eve geldiğinizde plastik poşetlerinden çıkartın. Plastik torbalar nemli olduğu için muzun daha çabuk çürümesine yol açar. Muzlar hemen tüketilmeyecekse kağıt poşete veya normal bir şekilde buzdolabının kapaklı bölmelerine konulabilir. Böylece saklama süresi artacaktır.
Muzun ömrü nasıl uzatılır?
İşte birkaç alternatif fikir…
- MUZLARINIZI ASIN. Muzlar ağaçtan koparıldıkları anda köklerinden salgılanan etilen gazının etkisiyle olgunlaşmaya başlar.
- YEŞİL MUZLAR ALIN.
- SAPLARINI STREÇ FİLMLE SARIN.
- OLGUNLAŞAN MUZLARINIZI BUZDOLABINA KALDIRIN.
- MUZLARINIZI DONDURUN.
Muz kararmadan nasıl muhafaza edilir?
Muzun serin ve kuru bir ortamda saklanması da kararmasına engel olacaktır. Muzların kararmasını önlemek için muzların birleşim yerlerini yani saplarını streç film ile sarmak etkili bir yöntemdir. Bu şekilde hava alması önlenir ve buda kararmasını geciktirerek daha uzun süre kararmadan saklama imkanı sağlar.

Kararmış muz zararlı mi?​

Kararmış muz, içeriğinde yoğun oranda demir bulundurur. Bu özelliği sayesinde kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olarak kansızlık probleminin ortadan kalkmasını sağlar. Kısacası, kararmış muzu da kan yapan besinler arasına dahil etmekte hiçbir problem olmayacaktır.

Muz nasıl kararır?​

Muz yüksek sıcaklıkta daha çabuk kararır. Muz hızlı olgunlaşırsa, daha çabuk kararır. Daha hızlı olgunlaşmasını önlemek için muzu çok sıcak alanda saklamamanız gerekir. Muzları serin tutmak daha uzun süre sarı renginde kalmalarını sağlar.
 
Geri
Üst