- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Muz neden çürür?
Muzun yapısında bulunan enzimler muzu sıcak havalardan koruyacak özelliktedirler. Bu nedenle soğuk bir ortamda saklandığında muz kolayca bozulabilmektedir. Muzun bozulması; muzun hızlı bir şekilde olgunlaşarak kararması ve çürümesi şeklinde gerçekleşir.Muzun çürümemesi için ne yapılır?
Marketten veya pazardan aldığınız muzları eve geldiğinizde plastik poşetlerinden çıkartın. Plastik torbalar nemli olduğu için muzun daha çabuk çürümesine yol açar. Muzlar hemen tüketilmeyecekse kağıt poşete veya normal bir şekilde buzdolabının kapaklı bölmelerine konulabilir. Böylece saklama süresi artacaktır.Muzun ömrü nasıl uzatılır?
İşte birkaç alternatif fikir…
- MUZLARINIZI ASIN. Muzlar ağaçtan koparıldıkları anda köklerinden salgılanan etilen gazının etkisiyle olgunlaşmaya başlar.
- YEŞİL MUZLAR ALIN.
- SAPLARINI STREÇ FİLMLE SARIN.
- OLGUNLAŞAN MUZLARINIZI BUZDOLABINA KALDIRIN.
- MUZLARINIZI DONDURUN.
Muz kararmadan nasıl muhafaza edilir?
Muzun serin ve kuru bir ortamda saklanması da kararmasına engel olacaktır. Muzların kararmasını önlemek için muzların birleşim yerlerini yani saplarını streç film ile sarmak etkili bir yöntemdir. Bu şekilde hava alması önlenir ve buda kararmasını geciktirerek daha uzun süre kararmadan saklama imkanı sağlar.