- Konu Yazar
- #1
Muz kabuğundan nasıl faydalanılır?
Antioksidan deposu muz kabukları cilt sağlığı için birebir. Sadece sivilcelere çözüm olmayan muz kabuğu içerdiği A, B, C ve E vitaminleri sayesinde ciltteki siyah noktalar ve lekeler için de çok faydalı. 5 dakika boyunca muz kabuğuyla yüzünüze masaj yapıp 20 dakika beklettikten sonra yıkamanız yeterli.Yerli muz nasıl olgunlaştırılır?
Yerli muz nasıl olgunlaştırılır?Muzu hızlı olgunlaştırmak için etilen gazı çıkışını hızlandırmak gerekir. Bunun için muzu bir kese kağıdına koyup ağzını kapatın. Hatta mümkünse yanına yine etilen salgılayan elma gibi bir olgun meyve de ekleyin. Böylece yeşil muzlarınız kısa sürede sararır.
Muz kabuğu nasıl kaynatılır?
Muz kabuğu nasıl kaynatılır?- Soyulmuş, uçları kesilmiş muz kabuğunu, suya koyun ve kaynatın.
- Üzerini kapatın, altını kısın ve pişirin.
- Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Sonra ocaktan alın ve suyunu bir bardağa süzün.
- Tarçın serpin (kullanıyorsanız) ve gerekirse çayınızı bal ile tatlandırın ve tadını çıkarın!
Yeşil muz evde nasıl olgunlaştırılır?
Kese kağıdının içinde bekletin. Limonunuzu kese kağıdının içerisine yeşil muzların yanına koyun ve ağzını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında yaklaşık bir hafta bekletin. Limon daha hızlı olgunlaşmasını sağlayacak. Ek olarak muzun olgunlaşma sürecinin mevsime bağlı olarak da değişkenlik gösterebileceğini unutmayın.Muz kaç derecede sararır?
Muz kaç derecede sararır?Bu sıcaklık değerlerinin altında olgunlaşma yavaşlayacak, hatta 13°C altındaki sıcaklıklarda olgunlaşma süreci tamamen duracaktır. Bu nedenle tropikal şartlarda 24-32°C sıcaklıklarda olgunlaşan muzlar yeşil kalarak çekici bir renk kazanamaz, hatta hiç olgunlaşmayabilirler.
Muz kabuğu diş beyazlatıyor mu?
Muz kabuğu diş beyazlatıyor mu?İşte muzun mucizevi etkileri… Bir parça muz kabuğunun iç tarafı ile 2 dakika dişlerinizi ve etrafını ovun, kabuğun içindeki potasyum, magnezyum ve manganez gibi mineralleri diş içine emer ve onları beyazlatır..