- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.091
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Muz en çok hangi ilde yetişir?
Türkiye’de ise muz yetiştiriciliğinin yapıldığı iller Mersin, Antalya, Alanya, Bozyazı, Gazipaşa’dır. Türkiye’de en yoğun muz yetiştirilen ve muzuyla ünlü olan yerimiz ise Anamur’dur. MUZ HANGİ MEVSİMDE YETİŞİR? Muz meyvesi yılın her ayında tüketilmesine rağmen bir kış meyvesidir.Muz hangi yöreye ait?
Muz hangi yöreye ait?Muz (Musa), Güneydoğu Asya’nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bir ağaçsı bitkiye ve bu bitkinin yeşil kabuklu (bazı türlerinde kırmızı veya pembe kabuklu) uzun meyvelerine denir. Türkiye’de daha çok Bozyazı ile Anamur arasında yetiştirilmektedir.
Incir hangi ilde yetişir?
Incir hangi ilde yetişir?En çok yetiştiği il Aydın ilimiz daha sonra ise İzmir olarak sıralayabiliriz. Ülkemizdeki incirlerin yüzde 80’e yakını Ege Bölgesinde yetişirken yüzde 20 kadarı ise Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’in bazı bölgelerinde yetişir. Dünya klasmanında ise incir üretiminde ülkemiz birinci sıradadır.
Anamur muzu nerede yetişir?
Üretim Yeri: İçel ili Anamur ve Bozyazı ilçesi ve köyleri ile Antalya ili Gazipaşa ve Alanya ilçesi ve köyleri. Üretim Tekniği: Muz bitkisi yapı itibariyle kökleri toprak altında yumrulara bağlı ana gövdeden oluşur.Muz hangi ülkede bulunur?
Muz hangi ülkede bulunur?Ayrıca Hindistan, Ekvator, Meksika, Endonezya, Tanzanya, Kosta Rika, Kolombiya, Vietnam, Mısır, Bangladeş, Kamerun, Papua, Kenya ve Honduras bölgelerinde muz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizde muz yetiştiriciliğine bakıldığında sıcak iklim bölgesi olan Akdeniz bölgesinde yetiştirildiği bilinmektedir.
Muz ilk olarak nerede bulundu?
Muz ilk olarak nerede bulundu?Muzla ilgili ilk eser M.Ö. 600-500 yıllarında Hindistan’da bulunmuştur. Bugün dünyada oldukça geniş alanlarda üretimi yapılan muz bitkisinin Türkiye’ye getirilişi ise 1750’li yıllara dayanmaktadır. Mısır ile ilgisi olan zengin bir aile tarafından süs bitkisi olarak Alanya’ya getirilmiştir.