AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muyyes ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Muyyes ne demek?​

MÜYYES; Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından verilen ve İngilizce, Almanca ya da Fransızca dil yeterliliğini tespit etmek üzere yapılan sınavdır.
YDS ve Yökdil eşdeğer mi?
YÖKDİL’in YDS denkliği var mıdır? Hayır, yoktur. Fakat YÖKDİL YDS’ninde geçerli olduğu Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik, TUS ve DUS başvurularında geçerlidir. Bunun haricinde Yabancı Dil Tazminatı ve KPSS ile Yabancı Dil Seviyesi isteyen memurluk gibi başvurularda geçerli değildir.

Odtü IYS ne demek?​

ODTÜ Üniversitesi’nde eğitim-öğretim dili İngilizce olduğundan, lisans ve lisansüstü programlara başlayabilmek adına öğrenciler İngilizce dili için yeterliliklerini belgelemek zorundadırlar. Şu an için online olarak gerçekleştirilmekte olan ODTÜ İYS, üç bölümden oluşmaktadır.
Müyyes zorunlu mu?
Marmara Üniversitesi’nde hazırlık zorunlu mu? Eğer % 30, ister % 100 İngilizce eğitim veren bir bölüme kayıtlıysanız ve Marmara Üniversitesi hazırlık muafiyet koşullarını sağlamıyorsanız hazırlık eğitimi almanız zorunludur. % 100 Türkçe eğitim veren bölümlere kayıtlı öğrenciler hazırlık eğitimi almazlar.

Marmara hazırlık nerede okunuyor?​

göztepe kampüsündedir. eğer avrupa yakasında ikamet ediyorsanız hayatınızın kabusunu yaşamaya hazır olun. ingilizce hazırlık bölümü tam bir ömür törpüsüdür.
YDS mi daha kolay YÖKDİL mi?
Son sınavları göz önünde bulundurduğumuzda YDS sınavının YÖKDİL sınavına göre bir tık daha zor olduğunuz söyleyebiliriz. Her iki sınava da giren kullanıcılarımızın genellikle YÖKDİL’den daha yüksek skorlar aldığını görüyoruz.

YÖKDİL dil tazminatı ödenir mi?​

Dil tazminatı almak isteyen kamu personelin de YDS’de yeterli puan almış olması gerekmektedir. YÖKDİL sınavı dil tazminatı için geçerli değildir.
ODTÜ IYS ye kimler girebilir?
1. ODTÜ KKK’ya yeni kabul edilen lisans öğrencileri. 2. Halen İngilizce Hazırlık Programı’nda eğitim gören ve bu sınava girmeye hak kazanmış öğrenciler.

ODTÜ IYS ne kadar geçerli?​

(1) Tabloda yer alan sınavların geçerlilik süresi 2 yıldır.
Müyyes kış ne zaman?
2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi kayıtlı olan eski hazırlık öğrencileri ile Şehir Üniversitesinden aktarılan öğrenciler 22 Ocak 2021 tarihine kadar güz dönemi harç borçlarını ödedikleri taktirde MÜYYES-KIŞ sınavına katılabileceklerdir.

Üniversite hazırlık sınıfları online mı?​

7. DUYURU: Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı eğitimi (Almanca, İngilizce, Fransızca) haftalık 24 ders saati olup, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 16 ders saati (3 gün) yüz yüze, 8 ders saati (2 gün) online (çevrim içi) olarak yapılacaktır.
Marmara Üniversitesi hazırlık var mı?
Kaç tür hazırlık sınıfı vardır? Üniversitenin yabancı dil hazırlık eğitimi; kısmen (%30) veya tamamen yabancı dille (%100) eğitim-öğretim yapılan programların hazırlık sınıflarını ve Türkçe eğitim-öğretim yapılan programlarda uluslararası öğrencilerin bir yıl süreli Türkçe hazırlık sınıflarını kapsar.

Geri