AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mutluluk

haberci

Yeni Üye
imagesmutluluk5ad1b0955a260
Bugun Uzulmek Yok
Yani bir dahası olmayan, provasız bir hayat yaşıyoruz Nerede ve ne zaman ne olacağını hic kestiremediğimiz bir yaşam
Samimiyetle itiraf etmeliyim ki , hayat ister nihavent, isterse uşak makamında yaşansın, bence her haliyle guzel Yani acının da kendine has, kekremsi bir tadı olduğu kanaatindeyim, guzelliklerinde acılardan arta kalan yanlarımız olduğu fikrindeyim, acı olmasa guzellikler olmazdı Her bitişin başlangıcının, her gecenin sabahının getirdiği ışık huzmelerinin ve mutluluk ve umut ve hatta umutların guzelliğinin bir anlamı olmazdı O halde? yaşamak bazen zulum olsa da, zulmun bitimindeki umutların guzelliğini, yada guzeli yaşarken kotunun ne olduğunu bilerek, elde olan umutların kıymetini bilmekte fayda var
Yine cok samimi ifade etmek isterim ki, uc gunluk omrumuze bizler acıdan başka ne sığdırabildik ki Gazete manşetlerinde, koşe yazılarında, ucuncu sayfa haberlerinde, acıdan başka ne okuduk ki, ana haber bultenlerinde faciadan başka nelere kulak kabarttık, nelere yurek ağlattık ki Butun butun acıları ele aldık, sanki guzelliklerden arta kalan sadece acılar vardı , uc gunluk omrumuze hep kederleri sığdırdık Mutlu olmasını her nedense bir turlu beceremedik, kimi zaman giden bir sevgiliye , kimi zaman ulaşılmaz hayallere, acıların dayanılmaz sancılarını sığdırmaya calıştık Gerceklerin ortasında az da olsa mutlu olmayı sağlayamadık
Şiirlerde, romanlarda, koşe yazılarında, TV filmlerinde, radyo programlarında acının en katmerlisi rağbet gordu Sanki hayat yıkılan umutlar uzerine kurulmuş, sanki hayatın reytingi baş rol oyuncusu acıydı Bu tur yazan, anlatan , oynayan , hazırlayan programcılar nedense daha bir rovanşta kaldı Maalesef bir cok duz yazımda ve şiirlerimde bende onlardan farksızdım
Oysaki duşunduğumuzde mutlu olmamız icin o kadar cok neden var ki Orneğin dunyaya bizler “İNSAN olarak gelmişiz , maazallah yerde surunen bir mahlukat olsaydık Hic bu soruyu kendinize sorabildiniz mi ? Yada bir avcının namlusundan kurtulmak icin, kacan bir ceylan olsaydınız Neyse mutlu olmamıza o kadar cok guzel konu var ki, ben bu konuyu sizlerin yureklerinize bırakıyorum
Gonul bultenimde bugun acıya yer yok diyorum Bugun kendime biraz iltimas gecmek istedim, bugun biraz kederlerime bir parca mutluluk surmek istedim, bugun huzumbaz yanımı biraz kenara dinlenmeye bırakmak istedim, bugun cumle dertleri uzerimden soyunmak istedim Gelin ! isterseniz sizde bugun tum kederleri, acıyı, zulmu uzerinizden sıyırıp atın, evinizin icini, kapınızın onunu, işyerinizin butun odalarını ve hatta abartalım cadde ve sokaklardan butun kotulukleri, acıları supurelim gitsin, en azından bir gun bunu yapalım Hadi ! hala duruyor musunuz? Bugun her ne olursa olsun beni kimse uzemeyecek, sizi de değil mi ?
alıntı

Geri