SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Resimli Mutluluk Yolu Tarifi
Malzemeler
3 Yaprak Jelatin
4 Yumurta
3 Kahve Fincanı Kahve
1 Paket Vanilya
2,5 Cay Bardağı Tozşeker
1 Corba Kaşığı Konyak
300 gr Krem Şanti
300 gr Boğurtlen (dondurulmuş)
imagesmutlulukyolutarifiresimli5ad402098a2fa
Tarifi
Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın Yumurta sarılarını, kahve, vanilya ve 1 cay bardağı tozşekerle birlikte 5 dakika benmari usulu karıştırın Jelatini soğuk suyun icinden alıp suyunun suzulmesini bekleyin Ardından konyakla birlikte elde ettiğiniz kremaya ilave edin Kremayı surekli karıştırarak soğutun
Krem şantiyi paketin uzerindeki tarife gore hazırlayın Hazırladığınız kremaya ilave edin Buzdolabında bekletin
Yumurta aklarını yarım cay bardağı tozşekerle kopuk halini alıncaya kadar cırpın Ardından kremaya ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletin
Bu arada susleme icin birkac boğurtlen ayırın Kalan boğurtlenin yarısını artan şekerle birlikte bir tencereye alıp kısık ateşte 5 dakika pişirin Boğurtlenleri bir suzgecten gecirip başka bir tencerede tekrar ısıtın Artan boğurtlenleri ekleyip soğumasını bekleyin Kremayı bir kaşıkla şekillendirip servis tabaklarına alıp boğurtlen ve boğurtlen sosu ile susleyip servis yapın
Malzemeler
3 Yaprak Jelatin
4 Yumurta
3 Kahve Fincanı Kahve
1 Paket Vanilya
2,5 Cay Bardağı Tozşeker
1 Corba Kaşığı Konyak
300 gr Krem Şanti
300 gr Boğurtlen (dondurulmuş)
imagesmutlulukyolutarifiresimli5ad402098a2fa
Tarifi
Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın Yumurta sarılarını, kahve, vanilya ve 1 cay bardağı tozşekerle birlikte 5 dakika benmari usulu karıştırın Jelatini soğuk suyun icinden alıp suyunun suzulmesini bekleyin Ardından konyakla birlikte elde ettiğiniz kremaya ilave edin Kremayı surekli karıştırarak soğutun
Krem şantiyi paketin uzerindeki tarife gore hazırlayın Hazırladığınız kremaya ilave edin Buzdolabında bekletin
Yumurta aklarını yarım cay bardağı tozşekerle kopuk halini alıncaya kadar cırpın Ardından kremaya ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletin
Bu arada susleme icin birkac boğurtlen ayırın Kalan boğurtlenin yarısını artan şekerle birlikte bir tencereye alıp kısık ateşte 5 dakika pişirin Boğurtlenleri bir suzgecten gecirip başka bir tencerede tekrar ısıtın Artan boğurtlenleri ekleyip soğumasını bekleyin Kremayı bir kaşıkla şekillendirip servis tabaklarına alıp boğurtlen ve boğurtlen sosu ile susleyip servis yapın