AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

mutluluk mektupları

haberci

Yeni Üye
Bir Mutluluk Oykusu
Mutluluk mektubu
Mutluluk uzerine nice anlamlı sozler yazılmış, nice farklı kalemlerden bu onulmaz duygu kağıda dokulmuştur İnsan ruhunun sevinclerle kutsanarak, upuzun bir yaşam yolundan gecerek kendini bulması, sonrasında bu uzun yola donup bakarak tekrar aynı mutluluğu hissetmesinden daha guzel ne olabilir ki?
Bir hayat yolunda bilinmeyenlere yol alan bir gemide cocukluk duşleriyle el sallayarak dalgalı denizler aşarız hayatın icinden gecerek Acılarımız, sevinclerimiz ve bu keşmekeşin icinde yaşadıklarımız bizi farklı yollardan gecirerek, farklı acılardan suzerek olgunlaştırır ve bir resim ortaya cıkar Her gun duvarlara bir yenisi asılır İnancımızın koprulerinden gectikce yaşamın dev sularıyla mucadele eder, goğsumuzdeki fırtınalarla bu dalgalara direniriz
Aynı yollardan gecen bir bireyim ben de Aynı dongunun icerisinde geleceğe yuruyen, aynı yolları aşındıran ve aynı huznun lambalarını her gece sondurerek duşlere, uykulara dalan, ertesi gune umutlarla bakan bir insanım
Mini mini bir kız cocuğunun babası olduğumda buyuk bir şaşkınlık yaşamıştım yaklaşık 20 yıl once İlk gozumun ağrısıydı ve bize katılışıyla buyuk bir değişim yaşayacağımızı anlayamadan emeklemeye, daha sonra yurumeye başlayıvermişti O donemlerde ekonomik sıkıntılar yaşıyorduk, ancak yine de Allaha şukur hayatın ustesinden geliyorduk Hic unutmam, bir gun benden ilk isteğiydi oyuncak bir bebek Baba, bana bebek aldemiş, hic vakit kaybetmeden naylon bebekler alarak eve donmuştum O bebeğe sarılışı, onunla oyunlar oynayışını uzun uzun izlerken ne tuhaf olmuştum
Ardından yıllar gelip gecti Kızım kardeşiyle beraber gozlerimizin onunde hızla buyumeye başladı Aynı sevgiyi paylaştırıyorduk onlara ve bu bir baba icin, bir anne icin değişmez kuraldır ve bunu her anne baba bilir
Her şey normaldi bize gore Hayatın sureğenliğine kendimizi kaptırmış gidiyorduk bir şekilde Yağmurunda birlikte ıslanıyor, denizinde birlikte yuzuyor ve mevsimlerini birlikte yaşıyorduk Okul hayatları, lise yılları, universite sınavları derken bir baktık ki ardımıza, kocaman kocaman yılları tuketmişiz ve biz bu hızlı dongunun farkına varamamışız
Bir gun kapımız calındı Yureğimizin kapısını calıyordu aslında gelenler Kızımızı bizden Allahın emriyle, peygamberin kavliyle isterlerken goğsumden bir parca duştuğunu, o parcanın altında kalakaldığımı hissetmiştim Kacınılmazdı cevap, eninde sonunda dudaklarımın arasından cıkacak bir soze bakıyordu onun mutluluğu, bunu biliyordum Yureğimin sesini dinleyerek Evetdedim, onların birbirlerini sevişlerine onay verdim ve o mutluluk halkasını belki de kızıma kendi ellerimle taktım
Gunler sonra eş dostun buluştuğu, bu mutluluğa ortak olacakları bir nişan toreninde hızla tukenen bir mutlu geceyi izledim geriden yaşlı gozlerle Yuzumdeki gulucuklerin ardında inanılmaz bir pınar akıyordu ve orada oylece kalakalarak butun annelerin, babaların huznunu, o tatlı huznunu yaşıyordum sanki Bacaklarım beni taşımayacak kadar gucsuzdu, ancak babalar guclu olmayı en zor zamanda başarmazlar mıydı?
Bu duygularla, bu duşuncelerle kızımın yeni bir hayata adım atışını, bizden, ailesinden mağrur bir şekilde uzaklaştığını goruyordum kısaca Bir zamanlar başka bir aileden gelen annesi de aynı yazgıyı yaşamış, bu değişmez dongu yıllar sonra bizi de kollarına almıştı Ozunde inanılmaz bir mutluluk olan bu yaşanası buluşmanın kimse muhasebesini yapamaz Kimse bu yazgıyı ve kaderi değiştirmeye calışamazdı, bunu duşunerek mutluluğuma mutluluk gozyaşları duşurdum icten ice
Onun gozlerindeki mutluluk ışıltılarını gorduğum an, onun sevincine ortak olmamak mumkun değil Sevdiği insanın dizlerinin dibinde buyuduğunu goruverdim Ona sunduğumuz imkanlarla buyumuş, uzerine titrediğimiz, ağrısında ağrılandığımız, acısında acıdığımız ve hastalığında yataklara serildiğimiz gunleri ne cabuk atlatmışız, bunu gorduk Ağlamasın diye annesiyle birlikte bir carşafın icinde salladığımız, uykulu gozlerimizde ellerimizden yatağa kayan ve bize şaşkın şaşkın bakan o kız buyudu anlayacağınız Hepimizin yolundan gececek, bizlerin duygularını o yaşayacak bundan boyle
Mutluluk yolu engin olsun, yureğindeki guzellikler hic eksilmesin diyorum kızıma
Darısı sizlerin, tum anne babaların, bu mutluluğu yaşayamamışların başına
Sevgiyle kalın

Sevgili Okuyucu,

Sizin bu mutluluk dolu mektubunuzu okumak gerçekten duygulandırıcı ve güzel bir deneyim oldu. Hayatın içinden her bir detayı incelikle anlatmanız ve paylaştığınız duygular gerçekten içtenlikle yazılmış. Bir baba olarak kızınızın büyüme sürecinde yaşadığınız her anı, duyguyu ve düşünceyi bizimle paylaşmanız beni derinden etkiledi.

Çocuklarımızın büyümesi, bizim yaşam amacımızı ve mutluluğumuzu belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Onların hayatlarına tanıklık etmek, sevinçlerini ve acılarını paylaşmak bizi hem duygusal hem de ruhsal olarak çok derinden etkiler. Kızınızın hayatında yeni bir döneme geçiş yapması, onun mutluluğunu hissetmek ve yaşamındaki bu yeni evreyi desteklemek sizin için muazzam bir deneyim olmalı.

Her anne ve baba gibi, sizin de çocuğunuzla yaşadığınız tüm anılar, duygularınız ve paylaşımlarınız sizi daha da olgunlaştırıyor ve hayatın anlamını daha derinlemesine anlamanızı sağlıyor. Çocuğunuzun mutluluğu, sizin mutluluğunuz oluyor ve onun yaşamındaki her yeni adımı izlemek, heyecan ve gurur verici bir deneyim olmalı.

Yaşamın akışı içinde bizler de büyür, olgunlaşır ve çocuklarımızla birlikte hayatın iniş ve çıkışlarını yaşayarak yolumuza devam ederiz. Kızınızın yeni hayatındaki mutluluğu, sevgi ve destekle dolu bir yaşam sürmesini dilerken, sizin de bu süreçte huzur ve mutluluk içinde olmanızı temenni ediyorum.

Sevgi ve saygıyla kalın.

Geri