AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mutluluk İle İlgili Yazılar

haberci

Yeni Üye
Mutluluk İle İlgili Sozler
Mutlulukla İlgili Yazılar
Mutluluk Hakkında Yazılar ve Sozler
SENİN ADIN MUTLULUK OLSUN
Guluşlerin bozdu oyunumu Uzattığın ellerine karşı koyamayışlarım alt ust etti kirli beyaz sabahlarımı Ben beceremem ki yuzume tebessum duşurmeyi, oksuz bir kırlangıc yavrusuyum ılık bahar ruzgarlarıyla cenk edemem ki
Bana bir baksana
Gucum yok benim Sana bir Babil daha yaratamam ben Ucsuz bucaksız bir sahraya surgun ettim ben kalbimi hangi kervanın yolu mutluluk bilemem ki
Benimde umut yıldızlarım olmuştu bir zamanlar Kaybolduğum yollarda yediğim her tekmeyi hayra yoruşlarım olmuştu Celimsiz sevgi sozcuklerine kanıp yelkenlerimi gozumu kırpmadan yakışlarım olmuştu Kac kez alabora oldu bu beden biliyor musun?
Yazdım
Kalemime surdum yaşadığım tum kolpa sevişmeleri Sayfalarca minyatur zevk cığlıklarını abarta abarta anlattım tanımak istemediğim insanlara Satır aralarına gizledim tanrımdan af dileyişlerimi Gunahkar bu beden anlamıyor musun? Ben kucuk bir cehennem yarattım tek goz oda dunyamda Onlar gibi değilim ben Gonulsuz atan bu kalbe makyaj yapamam ki
Ustu kapalı yapılan kucumsemelere alışığım ben Bıyık altı edilen kufurlere, yarım ağız soylenen teselli sozcuklerine aşinayım Durgun sularda boğulma tehlikesi yaşayan ilk kişi ben değilim ki Burada oyle bir dunya yaratılmış ki başının ustunde hep bir el Kimse nefes almanı istemiyor Ve ben boğuluyorum tum sahte cırpınışlarıma rağmen Olum belkide tek kurtuluş yoludur Kim cehennemin daha acı verici olduğunu soyleyebilir ki zaten
Ama dedim ya
Karanlık odama ışık tutuşların bozdu oyunumu Yuzune yakışmayan gozyaşlarına karşı koyamayışlarım bozdu Sende onlardan biri misin? Sende umut bağladığım o yalancı yıldızlardan mısın yoksa? Ya kayıp gidersen arkana bakmadan? Bak bu koca ağacta kalan son yaprak tanesi benim yaşam sevincim Korkarım her ruzgar estiğinde O da duşerse kim bu cıplak bedene sevgisini kazıyabilir ki Sende o umursamaz sonbahar ruzgarlarından mısın yoksa?
Anla beni
Korkak adımlarımın tek sebebi dilimde yanıp duran gecmişimin kalıntılarıdır Her bu sefer geleceğim o olsun, son olsun, sonsuz olsun dediğimde bir kez daha duştum ben o sırat koprusunden Huysuz yakarışlarımı karamsarlığıma yorma sakın Ben alışık değilim tenime konan ıslak dudak namelerine Huylanırım, utanırım, beceremem
Severim
Delicesine bağlanırım ben Hayatını hayatım sayar oyle yaşarım Bana bak Sakın cekip gitmelerini yanına alıp gelme bu kalbe Doktuğun her gozyaşının nedeni ben olmalıyım sadece Gecmişini alıp gelme Sor Aklında ki tum soru işaretlerine kurban et beni Hesabını sormadığın hicbir gecmiş kalmasın aklında Vur Kafana yatmayan ne varsa, tum suclarımı, yanlışlarımı, yalanlarımı hic cekinmeden vur yuzume İlerde keşkelere bağlayacaksan gecmişini gelme
Gozlerinde ararım mutluluğu her defasında Bir kucuk nem zerresi gormeye dayanamam Bu son firar edişim karanlık odamdan Bu son yalnızlığı zikredişim
akin ckrn
MUTLULUK SURESİ
(bır fıkra)
Cinlı bir bilgeye sormuşlar insan nelerden nekadar sureyle mutlu olur diyeBilge şoyle yanıtlamış
Bir yıl mutlu olmak istiyorsan dunyayı gezmeye cık, yok beş yıl mutlu olmak istiyorsan evlen,ama
Yaşam boyu mutlu olmak istiyorsan da sanatın herhanği bır dalı ile uğras
Gencler icin

Mutluluk, insanların hayatlarında en çok aradığı ve önemsediği duygulardan biridir. Mutlulukla ilgili sözler ve yazılar insanların duygusal dünyalarına ışık tutabilir, onlara ilham verebilir ve düşündürücü olabilir. İnsanlar genellikle mutluluğu, dışsal faktörlere bağlarlar; ancak asıl önemli olanın içsel huzur ve memnuniyet olduğu unutulmamalıdır.

Mutluluk, çoğu zaman kendi içimizdeki dengeyi bulabilmekle başlar. Dış etkenlerin bizde oluşturduğu mutluluk geçici olabilirken, içsel mutluluk kalıcı ve sağlam temellere dayanır. Kendi duygularımızı, düşüncelerimizi ve davranışlarımızı anlamak, kabul etmek ve olumlu yönde değiştirmek mutluluğu yakalamamıza yardımcı olabilir.

Mutlulukla ilgili sözler ve yazılar, insanoğlunun yaşam serüvenindeki içsel yolculuğunu ve duygusal karmaşıklıklarını yansıtabilir. Hayatın zorlukları, kaygıları ve hüzünleri karşısında insanlar mutluluğu arayışlarına devam ederler. Bu süreçte önemli olan kendi iç dünyamızı keşfetmek, duygularımızla yüzleşmek ve iç huzuru bulmaktır.

Mutluluk, herkes için farklı bir anlam ifade edebilir. Kimi insanlar için mutluluk, sevdikleriyle bir arada olmakken; kimileri için doğayla bütünleşmek, sanatla uğraşmak veya basit bir gülümsemeyi paylaşmak mutluluğu getirebilir. Herkesin hayatında mutluluğu getirecek farklı unsurlar olabilir ve bu da yaşamın renkliliğini ve çeşitliliğini gösterir.

Mutluluk, hayata pozitif bakabilmek, küçük şeylerden keyif almak, kendini sevmek ve sevdiklerini önemsemekle de ilişkilendirilebilir. Unutulmamalıdır ki gerçek mutluluk, maddi zenginliklerde değil, iç huzur ve sevgi dolu ilişkilerde saklıdır. Herkes için mutluluğu anlamak ve ona ulaşmak farklı bir deneyim olabilir, bu yüzden kendi özgün mutluluk yolculuğumuzu keşfetmek önemlidir.

Mutlulukla ilgili sözler ve yazılar, insanlara kendi mutluluklarını aramaları, içlerindeki sevgi ve huzuru keşfetmeleri için ilham verebilir. Unutmayalım ki mutluluk, her birimizin içinde potansiyel olarak var olan bir duygu ve amacımızdır. Hayatta mutlu olmak için doğru adımları atmak, içsel gücümüzü keşfetmek ve sevgiyle yaşamak önemlidir.

Geri