AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mutlu olmak icin neyiniz var?

haberci

Yeni Üye
Hikayeleri guzel yapan onların gerceklikleri değil
insanlara vermek istedikleri mesajlardır
Onlarda aşkvardır,estetikvardır,huzunvardır,hasret
vardır,ayrılıklar ve kavuşmalarvardır
Ve tabii onları asıl guzel kılan ve gonul antenlerimizi
kendisine ceviren mutluluğun anahtarıvardır
Hikaye bu ya
Memleketin anlı şanlı padişahı bir hastalığa yakalanır,
hekimler bir turlu deva bulamazlarNihayet uzak diyarlardan
gelen bilge bir hekim Padişahı gordukten sonra Saray'dakilere;
eğer Padişah'ınızı sıhhatte gormek istiyorsanız memleketteki en mutlu insanı bulup onun gomleğini Padişah'a giydireceksiniz,der
Bunu bir emir olarak telakki eden saray ahalisi ve askerler memleketin dort bir yanına dağılarak bu en mutlu insanı aramaya koyulurlarAma nafile!Kime gitseler yuzunden duşen bin parca ve herkesin bir derdi varMemlekette neredeyse taramadıkları,gitmedikleri koşe kalmamıştırTam umutları tukenmek uzereyken kucuk bir koydeki yaşlı bir adam askerlere;
sizin aradığınız o adamı biliyorumDunyanın en mesut adamı olduğunu hem ben gozlerimle gordum hem kendisi soylediBiraz zahmetli olacak ama şu dağa cıkarsanız orada kucuk bir kulubede kendi halinde yaşadığını gorursunuzOna derdinizi soyler,caresini oğrenirsinizder
Askerler bu sevincli haberden sonra zor ve zahmetli de olda dağa tırmanırlar ve adamın kucuk kulubesine gelirlerSevincle
adama konuşmaya ve dertlerini anlatmaya başlarlarEn sonunda adamdan cok kucuk bir ricaları olduğunu ve bunun karşılında kendisine buyuk hazineler sunacaklarını soyler ve heyecanla ve sevincle adamın kendilerine vereceği o gomleği beklerler
Butun bu olanları ve konuşulanları şaşkınlık icinde dinleyen
memleketin en mutlu adamıbaşını sağa ve sola hafifce sallayarak;
AMA BENİM BİR GOMLEĞİM YOK Kİ!DER
Peki mutlu olmak icin sizin neyiniz var?
VEYA NEYİNİZ YOK?

Geri