- Konu Yazar
- #1
Mutlaka Defterinize Kaydedin Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
300 gram kıyma
1 tane rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Köfteleri yuvarlarken( 2-3 kaşık un tepsiye dökeceğiz)
Diğer materyaller;
2 litre sıcak su
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase dolusu yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Üzerine;
1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu nane
Mutlaka Defterinize Kaydedin Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıyma ,soğan ve baharatlarımızı ekleyelim .
Köftemizi 4-5 dakika güzelce yoğuralım.
Yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Tepsimize 2 kaşık unumuzu serpelim kıymamızdan küçük köfteler yapıp tepsimize alalım, tepsimizi orta ara sallayarak köftelerimizi unlayalımki bir birine yapışmasın.
Tenceremize yıkanmış pirinçlerimizi alarak suyumuzu ek ediyoruz.
15 dakika pirinçlerimizi pişiriyoruz.
Haşlanmış nohutlarımızı da ek ediyoruz 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Bu ortada ocağa tavamızı koyarak 3 kaşık sıvı yağımızı ısıtıyoruz köftelerimizi tavaya alarak kızartıyoruz.
Kızaran köftelerimizi pirinç ve nohutlarımıza ek ederek 10 dakika daha özleşene kadar pişiriyoruz.
Yoğurdumuza unu ve yumurtayı alarak çırpıyoruz.
Çorbamızın suyundan yoğurdumuza 3,4 kepçe ek ederek ılıklaştırıyoruz daha sonra tenceremize boşaltarak karıştırarak 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Yağını ve nanesini yakarak çorbamıza ek ediyoruz.
Tuzumuzu en son çorbamıza ek ediyoruzki çorbamız kesilmesin
Mutlaka Defterinize Kaydedin Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için;
300 gram kıyma
1 tane rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
Köfteleri yuvarlarken( 2-3 kaşık un tepsiye dökeceğiz)
Diğer materyaller;
2 litre sıcak su
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase dolusu yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Üzerine;
1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu nane
Mutlaka Defterinize Kaydedin Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıyma ,soğan ve baharatlarımızı ekleyelim .
Köftemizi 4-5 dakika güzelce yoğuralım.
Yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Tepsimize 2 kaşık unumuzu serpelim kıymamızdan küçük köfteler yapıp tepsimize alalım, tepsimizi orta ara sallayarak köftelerimizi unlayalımki bir birine yapışmasın.
Tenceremize yıkanmış pirinçlerimizi alarak suyumuzu ek ediyoruz.
15 dakika pirinçlerimizi pişiriyoruz.
Haşlanmış nohutlarımızı da ek ediyoruz 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Bu ortada ocağa tavamızı koyarak 3 kaşık sıvı yağımızı ısıtıyoruz köftelerimizi tavaya alarak kızartıyoruz.
Kızaran köftelerimizi pirinç ve nohutlarımıza ek ederek 10 dakika daha özleşene kadar pişiriyoruz.
Yoğurdumuza unu ve yumurtayı alarak çırpıyoruz.
Çorbamızın suyundan yoğurdumuza 3,4 kepçe ek ederek ılıklaştırıyoruz daha sonra tenceremize boşaltarak karıştırarak 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Yağını ve nanesini yakarak çorbamıza ek ediyoruz.
Tuzumuzu en son çorbamıza ek ediyoruzki çorbamız kesilmesin
Mutlaka Defterinize Kaydedin Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı