AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mutfak Robotunda Etli Çiğ Köfte Nasıl Yapilir?

theking

Yeni Üye
Mutfak Robotunda Etli Çiğ Köfte Nasıl Yapilir? Mutfak robotunda etli çiğ köfte yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlayın. Bulgur, kıyma, soğan, salça, baharatlar ve nar ekşisi kullanın. Mutfak robotunu kullanarak soğanı ve baharatları ezin. Ardından bulguru ekleyin ve karıştırın. Kıymayı da ekleyip yoğurun. Köfte harcını bir süre dinlendirin ve şekil verin. Bu şekilde mutfak robotunda etli çiğ köfte nasıl yapılır? sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Şimdi sıra nar ekşisi ve salçayı eklemekte. Son olarak servis yapabilirsiniz.
İçindekiler

Mutfak Robotunda Etli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Mutfak robotunda etli çiğ köfte yapmak oldukça kolaydır. İşte adım adım yapılışı:

Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Gerekli malzemeler: 500 gram dana kıyma, 1 su bardağı ince bulgur, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı isot, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, Yarım demet maydanoz, Yarım demet taze soğan olarak sıralanabilir.

Adım 1: Bulguru Hazırlama

İnce bulguru bir kaba alın ve üzerine kaynar su dökün. Bulgurun üzerini örtecek kadar su kullanın ve bir süre bekletin. Bulgur suyu çekene kadar beklenir.

Adım 2: Soğan ve Sarımsağı Hazırlama

Bir mutfak robotunda soğanı ve sarımsakları iyice çekin. İyice çekilmiş soğan ve sarımsak karışımını bulgurun üzerine ekleyin.

Adım 3: Diğer Malzemeleri Ekleyin

Bulgur ve soğan karışımına kıymayı, salçaları, isotu, sıvı yağı, kimyonu, pul biberi, tuzu, nar ekşisini, maydanozu ve taze soğanı ekleyin.

Adım 4: Yoğurma İşlemi

Tüm malzemeler iyice karışana kadar mutfak robotunda yoğurun. Karışım kıvam alıp birbirine iyice yapıştığında hazır olacaktır.

Adım 5: Servis

Mutfak robotunda hazırladığınız etli çiğ köfte karışımını servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak marul veya lavaş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Mutfak Robotunda Etli Çiğ Köfte Nasıl Yapilir?

Mutfak robotunda etli çiğ köfte yapmak için malzemeleri doğrayın.
Malzemeleri mutfak robotuna koyup karıştırın.
Yoğrulan karışımı buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen karışımdan parçalar alarak şekil verin.
Etli çiğ köfteleri servis yapmadan önce dinlendirin.

Malzemeleri doğrayarak mutfak robotunda karıştırın.
Yoğrulan karışımı buzdolabında dinlendirin.
Parçalar alarak etli çiğ köfte şekli verin.
Etli çiğ köfteleri dinlendirip servis yapın.
Karışıma baharatları ekleyip mutfak robotunda karıştırın.

Geri