- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mutfak ıslak hacim mi?
Islak hacim ev, işyeri, avm’ler, hastane, okullarda sıklıkla kullanılan mutfak, banyo, duş ve tuvalet gibi iç mekanlardır. Bir yapıda bulunan mutfak, banyo, tuvalet, duş yerleri gibi içinde su bulunan hacimlere verilen genel adlandırma ıslak (yaş) hacimdir.Islak hacim Ekipmanları nedir?
Islak hacim ekipmanları genel itibariyle; el kurutma cihazı, sabun verici, sıvı sabunluk, fotoselli musluk, armatürler, klozet fırçası, çöp kutusu, kombi sistemleri gibi ürünlerden oluşmaktadır. Bu ürünlerin hemen hemen hepsi hijyen ve tuvalet kullanımında kolaylık sağlama amacıyla üretilmiştir.Islak hacim eğimi kaç olmalı?
Genel olarak ıslak hacimlerde uygulanacak yalıtım önlemleri, kullanım suyunun yapıdan uzaklaştırılmasına yönelik tahliye sistemi ile birlikte oluşturulur. Suyun tahliye elemanlarına yönlendirilmesi için ıslak hacim döşemesine en az %1,5 eğim verilir.
Islak hacimlerde su yalıtımı nasıl yapılır?
Islak hacim su yalıtımı genellikle elestomerik reçine esaslı veya çimento esaslı su yalıtımı ürünleri ile yapılmaktadır. Elostomerik reçine esaslı su yalıtımı ürünü fırça veya rulo ile şap, sıva ve astarlanmış alçıpan gibi yüzeylere uygulanabilir. Kısa sürede kuruduktan sonra üzerine fayans uygulaması yapılabilir.
Mimaride ıslak hacim ne demek?
Bir binada mutfak,banyo,tuvalet gibi içinde su bulunan hacim, yaş hacim.Islak hacimlerde yalıtım nasıl yapılır?
Banyo duş wc gibi ıslak hacimli mekanlarda hangi su yalıtım ürününü tercih etmek daha uygundur?Konutlardaki tekil duş, banyo, mutfak ve benzeri ıslak hacimlerde; su yalıtımı yoğun olmayan basınçsız su etkisi, Okul, hastane ve benzeri binalardaki toplu kullanıma açık tuvalet, duş, hamam gibi ıslak hacimlerde su yalıtımı yoğun olan basınçsız su etkisi dikkate alınır.
Islak hacimlerde hangi kaplama yapılır?
Bu, yalıtım malzemesinin zemin tarafından emilmesini engellemek içindir. Kısaca yalıtım malzemesi ile şap zemin arasında bir katman oluşturularak malzemenin emilmesi engellenir. Ardından ise kaplama malzemesi (mermer, fayans, seramik vs.) döşenir.