- Konu Yazar
- #1
Mütevelli heyeti üyesi ne demek?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın yönetim ve temsile yetkili organı Mütevelli Heyeti’dir. Vakıfların karar organları, “Vakıf Mütevelli Heyeti”dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir.Vakıf üyesi olmak için neler yapmak gerekir?
Gerçek ya da tüzel kişiler vakıf kurabilirler. Ancak kurucu gerçek kişi ise Türk Medeni Kanununda belirlenen fiil ehliyetine sahip olmalı. Tüzel kişi ise fiil ehliyetine sahip olmakla birlikte, kuruluş statüsünde vakıf kurabileceğine ve vakfa malvarlığı özgüleyebileceğine dair hüküm olması gerekir.Vakıf üyesi nedir?
Vakıf üyesi nedir?Vakıf Üyeliği: Vakfın amaç ve faaliyetlerine hizmet edeceği kanaatine varılan ve vakfa müracaat ederek vakıfça hazırlanan üye kabul formunu doldurarak en az iki üyenin uygunluk onayını alan kişiler, Vakfa üye kabul edilir.
Vakıf Mütevelli Heyeti kaç kişiden oluşuyor?
Vakıf Mütevelli Heyeti kaç kişiden oluşuyor?Madde 11- Vakıf yönetim kurulu, mütevelli heyetçe iki yıllığına seçilecek 5 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Yönetim kurulu üyelerinden çoğunluğunun mütevelli heyet üyesi olması zorunludur. Çoğunluk oluşturmamak şartıyla vakıf dışından kişilerin seçilmesi mümkündür.
Vakıf kurmak için kaç kişi gerekir?
Vakfın en önemli özelliği bir mal topluluğu olarak hayat bulmasıdır. Vakıf kurmak için 1 kişi yeterlidir. Fiil ehliyetine sahip olan her gerçek kişi vakıf kurabilme hakkına sahiptir. Gerçek ya da tüzel kişiler vakıf kurabilir.Vakıf Mütevelli Heyeti ne yapar?
VAKIF MÜTEVELLİ HEYETİNİN GÖREVLERİ Mahalli şartlara uygun olarak, vakıf gelirlerinin dağıtımının usul ve esasları ile yardım miktarlarını tespit etmek. Bilanço ve ekleri ile yıllık programları hazırlamak. Vakıf işlerinde uygulanacak prensipleri tespit etmek ve vakfın amacına ulaşabilmesi için gerekli kararları almak.Mütevelli heyeti kimlerden oluşur?
Mütevelli heyeti kimlerden oluşur?Mütevelli Heyeti, 5263 sayılı Kanunla değiştirilmiş ve 09.12
Vakıf nasıl kurulur?
Vakıf nasıl kurulur?Vakıf kurma iradesi, noterde düzenleme şeklinde yapılacak bir resmî senetle veya ölüme bağlı tasarrufla açıklanır. Ancak vakfın kurulması için yetkili asliye hukuk mahkemesine başvurularak tescilinin sağlanması gereklidir. Vakıf, yerleşim yeri mahkemesi nezdinde tutulan sicile tescil ile tüzel kişilik kazanır.