AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mutevelli Heyeti ne zaman sonuclanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mütevelli Heyeti ne zaman sonuçlanır?​

İki Haftada bir toplanan Mütevelli Heyeti tüm başvuruları inceler ve karara bağlayarak sonuçlandırır.

Mütevelli Heyeti ne zaman toplanıyor?​

MADDE 7- Vakıf Mütevelli Heyetinin toplantı gün, yer ve saati ayında tespit edilebilir. Heyet her zaman Başkanın daveti üzerine toplanır.

Mütevelli Heyeti ne iş yapar?​

Mütevelli Heyeti ne iş yapar?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın yönetim ve temsile yetkili organı Mütevelli Heyeti’dir. Vakıfların karar organları, “Vakıf Mütevelli Heyeti”dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir.

Kaymakamlık Mütevelli heyeti kimlerden oluşur?​

İlçemiz Vakfının Mütevelli Heyeti; Kaymakam Başkanlığında Belediye Başkanı, Malmüdürü, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Bakanlığı İlçe Üst Görevlisi, Müftü, Muhtarlarımızın kendi aralarından seçtikleri 1 Mahalle Muhtarı, ve 1 Köy Muhtarı ve İl Genel Meclisi tarafından seçilen 3 hayırsever vatandaştan oluşur.

Nakdi Yardım kaç ayda bir veriliyor 2021?​

Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır. 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardımdır. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı para yardımı ne kadar?​

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı para yardımı ne kadar?
Yeni alınan karara göre pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine 1100 lira sosyal yardım yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını kaydetti.
Sosyal Yardımlaşma heyet toplantısı ne zaman?​
Dosya Takip Kısmınca gerekli ev tahkikatı ve sosyal durum incelemesi yapıldıktan sonra her hafta Çarşamba günleri saat 14:30′ da yapılan Vakıf Mütevelli Heyet toplantısında, Müracaatçının dosyası ve yapılmış olan incelemeleri, Mütevelli Heyetin görüşüne sunulur.
Mütevelli Heyet Toplantısı nedir?​
Vakıfların karar organları, “Vakıf Mütevelli Heyeti”dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir. Kararlar toplantıya katılanların salt oy çokluğu ile alınır. Eşit oy olması durumunda Vakıf başkanının oyu 2 oy olarak kabul edilmektedir.

Mütevelli Heyeti kararı ne demek?​

Mütevelli Heyeti kararı ne demek?
MADDE 3- Mütevelli Heyeti, Vakfın en yüksek karar organı olup, yapılan olağan veya olağanüstü toplantılarda vakıf hükmü şahsiyetini ilgilendiren önemli kararlar alır. Maddesi kapsamında günün ekonomik şartları ile Vakfın hizmet kapasitesini dikkate alarak belirler.

Ilçe mütevelli heyeti nedir?​

Mütevelli Heyeti, 5263 sayılı Kanunla değiştirilmiş ve 09.12.2004 tarih ve 25665 sayılı resmi gazetede yayımlandığına göre şöyle oluşmuştur; Vakfın Başkanı Kaymakam olup, Belediye Başkanı, Mal Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, İlçe Müftüsü ile ilçe dâhilinde İlçe Kaymakamı’nın …

Mütevelli heyetinde kimler vardır?​

Mütevelli Heyeti kaç kişiden oluşur?​

Mütevelli Heyeti kaç kişiden oluşur?
MADDE 6 – (1) Mütevelli Heyet Vakıf yönetim organı tarafından Devlet memuru olma niteliklerine sahip ve en az üçte ikisi, yükseköğrenim görmüş adaylar arasından dört yıl süre ile seçilen en az yedi üyeden oluşur.

Mütevelli Heyeti toplanma ve karar alma süreçleriyle ilgili detaylı bilgiler paylaşıldığına göre, Vakıfların en önemli karar organı olan Mütevelli Heyeti'nin önemli görevlerinden birisi de başvuruları incelerken hizmet kapasitesini ve ekonomik şartları dikkate alarak kararlar almasıdır.

Mütevelli Heyeti, genellikle iki haftada bir toplanarak başvuruları inceler ve karara bağlayarak sonuçlandırır. Toplantı gün, yer ve saati başkanın daveti üzerine belirlenir. Heyet, yeni alınan kararlara göre ihtiyaç sahiplerine pandemi döneminde 1100 lira sosyal yardım yapılacak şekilde destek sunabilir. Bu yardımlar, belirli zaman aralıklarında yapılmaktadır.

Öte yandan, ilçe Vakıflarının Mütevelli Heyetleri genellikle Kaymakam Başkanlığında Belediye Başkanı, Malmüdürü, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Bakanlığı İlçe Üst Görevlisi, Müftü, seçilen Mahalle ve Köy Muhtarları ile hayırsever vatandaşlardan oluşarak ilçedeki yardım programlarının karar organlarını temsil ederler.

Mütevelli Heyeti'nin en az yedi üyeden oluştuğu ve bu üyelerin Devlet memuru niteliklerine sahip olduğu, en az üçte ikisinin yükseköğrenim görmüş adaylar arasından seçilen en az yedi üyeden oluştuğu belirtilmiştir. Mütevelli Heyeti toplantılarında alınan kararlar, toplantıya katılanların salt oy çoğunluğu ile alınmaktadır. Eşit oy durumlarında Vakıf Başkanının oyu 2 oy olarak kabul edilmektedir.

Bu bilgiler ışığında, Mütevelli Heyeti'nin işleyişi ve karar alma süreçleri hakkında genel bir bilgi edinmiş oluyorsunuz. Herhangi başka bir sorunuz varsa memnuniyetle cevaplamaya devam edebilirim.

Geri