AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mutevelli Heyeti ne is yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mütevelli Heyeti ne iş yapar?​

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın yönetim ve temsile yetkili organı Mütevelli Heyeti’dir. Vakıfların karar organları, “Vakıf Mütevelli Heyeti”dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir.

Üniversite mütevelli heyeti kimlerden oluşur?​

Mütevelli Heyeti, Üniversitenin en yüksek karar organı olup Üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eder. Mütevelli Heyeti üyeleri, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından, devlet memuru olma niteliklerine sahip adaylar arasından dört yıl süre için seçilen en az yedi üyeden oluşur.

Mütevelli heyeti üyeleri maaş alır mı?​

Mütevelli heyeti üyeleri maaş alır mı?
Mütevelli Heyet Üyelerine görevleri ile ilgili zaruri harcamaları dışında bir ücret ödenmez. Rektör, Mütevelli Heyetin tabii üyesi olup kendisi ile ilgili konuların konuşulduğu toplantıya katılamaz, Mütevelli Heyet Başkanlığına ve Başkan Vekilliğine seçilemez.

Vakıf Mütevelli Heyeti ne zaman sonuçlanır?​

Vakıf Mütevelli Heyeti ne zaman sonuçlanır?
İki Haftada bir toplanan Mütevelli Heyeti tüm başvuruları inceler ve karara bağlayarak sonuçlandırır. Olumlu sonuçlanan başvurular hak sahibine ayni veya nakdi olarak teslim edilir ya da düzenli merkezi yardım olması durumunda ödeme döneminde ilgili ödeme yerinden yardım teslim alır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti kimlerden oluşur?​

Mütevelli Heyeti, 5263 sayılı Kanunla değiştirilmiş ve 09.12

Vakıf Mütevelli Heyeti kaç kişiden oluşur?​

Madde 11- Vakıf yönetim kurulu, mütevelli heyetçe iki yıllığına seçilecek 5 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Yönetim kurulu üyelerinden çoğunluğunun mütevelli heyet üyesi olması zorunludur. Çoğunluk oluşturmamak şartıyla vakıf dışından kişilerin seçilmesi mümkündür.

Mütevelli Heyeti kim secer?​

Mütevelli Heyeti kim secer?
(2) Mütevelli Heyet kendi aralarından bir başkan seçer. (3) Rektör, Mütevelli Heyetin tabii üyesi olup, kendisi ile ilgili konularda toplantılara katılamaz ve aynı zamanda Mütevelli Heyet başkanı seçilemez.

Vakıf Mütevelli Heyeti en az kaç kişiden oluşur?​

Vakıf Mütevelli Heyeti en az kaç kişiden oluşur?
Madde 10- Vakıf Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyetçe bir yıllığına seçilecek 5 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyelerinden çoğunluğunun Mütevelli Heyet üyesi olması zorunludur. Çoğunluk oluşturmamak şartıyla Vakıf dışından kişilerin seçilmesi mümkündür.

Mütevelli Heyeti Başkanı kim tarafından seçilir?​

MADDE 6 – (1) Mütevelli Heyet üyeleri kendi aralarından bir başkan seçer. Başkanın görev süresi dört yıldır. Başkan, gerekli gördüğü takdirde Mütevelli Heyet üyeleri arasından bir Başkan Vekili seçer. Başkanın görev başında olmadığı sürelerde, Başkan vekili kendisine vekâlet eder.

Mütevelli Heyeti ne zaman toplanıyor?​

MADDE 7- Vakıf Mütevelli Heyetinin toplantı gün, yer ve saati ayında tespit edilebilir. Heyet her zaman Başkanın daveti üzerine toplanır.

Mütevelli Heyeti kararı ne demek?​

Mütevelli Heyeti kararı ne demek?
Vakıfların karar organları, “Vakıf Mütevelli Heyeti”dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir. Kararlar toplantıya katılanların salt oy çokluğu ile alınır. Eşit oy olması durumunda Vakıf başkanının oyu 2 oy olarak kabul edilmektedir.

Kaymakamlık Mütevelli Heyeti ne demek?​

Kaymakamlık Mütevelli Heyeti ne demek?
Vakfın ve Mütevelli Heyetin Başkanı mahallin en büyük Mülki İdare Amiri olan Kaymakamdır. Mütevelli Heyeti, vakfı yönetmeye, karar almaya ve temsile yetkilidir. Vakıf personeli, alınan kararları uygulayıp, yapılan yardımları hak sahiplerine ulaştırır.
 
Mütevelli Heyeti, çeşitli vakıfların yönetim ve karar alma organı olarak görev yapar. Üniversitelerde de mütevelli heyeti, en yüksek karar organı olup üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eder. Mütevelli Heyeti üyeleri genellikle Vakıf Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve belirli bir süre için görev yaparlar.

Üyelikle ilgili olarak, mütevelli heyet üyelerine görevleri ile ilgili zaruri harcamalar dışında bir ücret ödenmez. Bu nedenle mütevelli heyeti üyeleri genellikle gönüllü olarak bu görevi yapmaktadır. Ayrıca rektör, mütevelli heyetin tabii üyesi olup kendisi ile ilgili konularda toplantılara katılamaz ve mütevelli heyet başkanlığına seçilemez.

Mütevelli Heyeti, belirli periyotlarda toplanarak gerekli kararları alır. Üniversitelerdeki mütevelli heyetler genellikle iki haftada bir toplanırken, vakıflardaki mütevelli heyetlerinin toplantılarının tarih ve saati ayrıca belirlenebilir. Kararlar genellikle toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alınır ve eşit oy durumunda vakıf başkanının oyu ağırlıklı olarak kabul edilir.

Bu heyetlerin başkanları ise genellikle kendi aralarından seçerler ve başkanın görev süresi belirli bir süredir. Son olarak, vakıf mütevelli heyetleri genellikle belirli sayıda asil ve yedek üyeden oluşur ve bu üyeler vakıf yönetiminde önemli kararlar alırlar.
 
Geri
Üst