AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mutevelli heyet kimlerden olusur?

Editör

Yeni Üye

Mütevelli heyet kimlerden oluşur?​

Mütevelli Heyeti, 5263 sayılı Kanunla değiştirilmiş ve 09.12.2004 tarih ve 25665 sayılı resmi gazetede yayımlandığına göre şöyle oluşmuştur; Vakfın Başkanı Kaymakam olup, Belediye Başkanı, Mal Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, İlçe Müftüsü ile ilçe dâhilinde İlçe Kaymakamı’nın …

Valilik Mütevelli Heyeti nedir?​

Bir vakfın ya da bir kuruluşun yönetim işlerinin doğrudan bağlı bulunduğu kuruldur. Buna göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın yönetim ve temsile yetkili durumda olan organı Mütevelli Heyeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Vakıfların karar organları, “Vakıf Mütevelli Heyeti”dir.

Yardım fonundan kimler yararlanabilir?​

Yardım fonundan kimler yararlanabilir?
Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.417,80-TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır. Ödemeler aylık yapılmaktadır.

Sosyal yardım kimler alıyor?​

1- Muhtaç durumda bulunan, kanunla kurulu Sosyal Güvenlik Kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar için geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim öğretim imkanı sağlaması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler faydalanabilir.

3 faz sosyal yardım başvurusu kimler alabilir?​

Hane başına 1000’er lira desteği içeren 3. faz sosyal destek programına, kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar ile 1. ve 2. fazdaki nakdi destekleri alanlar dışındaki tüm vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurabiliyor. 2020’nin Nisan ayından bu yana …

Sosyal fondan kimler yararlanır?​

Sosyal fondan kimler yararlanır?
Baro levhasına kaydı olan, borcu bulunmayan avukatlar ve çalışamayan (maluliyet gibi zorunlu nedenlerle baro kaydını sildiren) avukatlardan, %60 ve üzeri maluliyet belirtir Sağlık Kurulu Raporu olan, aile içi birey başı gelir net asgari ücretin 1,5 katından (2022 yılı için 6.380,10) az olanlar faydalanabilir.

Mütevelli heyet, genellikle vakıfların veya kuruluşların yönetim işlerinden sorumlu olan organlardır. Yayımlanan bilgilere göre, Mütevelli Heyeti genellikle vakfın başkanı olan Kaymakam ile Belediye Başkanı, Mal Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, İlçe Müftüsü ve ilçe dahilinde İlçe Kaymakamı gibi görevlilerden oluşmaktadır.

Valilik Mütevelli Heyeti, bir vakfın veya kuruluşun doğrudan bağlı olduğu ve yönetim işlerini sağlayan bir kuruldur. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gibi kuruluşların yönetim ve temsiliyet yetkisi olan organı Mütevelli Heyeti olarak adlandırılır. Vakıfların karar organları genellikle "Vakıf Mütevelli Heyeti"dir.

Yardım fonundan yararlanabilecek kişiler genellikle sosyal güvencesi olmayan, belirli gelir düzeyindeki vatandaşlardır. Aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınarak belirlenen gelir miktarının net asgari ücretin belirli bir yüzdesinden az olması durumunda 65 yaş üstü vatandaşlara yardımlar yapılır.

Sosyal yardım genelde muhtaç durumda bulunan, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan gelir veya aylık almayan vatandaşlar için geçici destek veya eğitim imkanı sağlamayı amaçlar. Bu desteklerle topluma faydalı hale getirilebilecek ve üretken duruma geçirilebilecek kişilere yardımlarda bulunulur.

Üçüncü faz sosyal destek programından yararlanabilecek kişiler genellikle kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar ile önceki fazlardaki nakdi destekleri alan kişiler dışındaki vatandaşlardır. Bu destekler genellikle e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilen desteklerdir.

Sosyal fondan yararlanabilecek kişiler genellikle baro levhasına kayıtlı ve borcu olmayan avukatlar ile çalışamayan veya %60 ve üzeri maluliyet raporu olan ve belirli gelir düzeyinin altında olan kişilerdir. Bu kişiler sosyal fondan faydalanabilir ve belirli desteklerden yararlanabilirler.

Geri