- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Müteşekkiriz ne demek?
Müteşekkir kelimesi, ‘teşekkür etme durumunda olan kişi ya da kimse’ anlamı üzerinden ifade edilmektedir. Bu anlamı ile beraber özellikle herhangi bir iyilik karşısında, yine karşılık olarak verilen müteşekkir anlamı taşıyor. ”Bu konuda gerçekten müteşekkirim.”Müteşekkir ne demek cümle içinde kullan?
Müteşekkir olmak: Çok memnun olup teşekkür eder bir halde olmak ve bu halin uzun süreceği anlamına gelen deyim. Bu bilgiler çok özel bilgiler olmalarından dolayı benimle paylaşmasına çok müteşekkir olduğumu kendisine defalarca söyledim.
Müteşekkir mi müteşekkil mi?
Yapılan bir iyilik karşısında ne kadar minnet duyulduğunu anlatan bir kelime olarak öne çıkıyor. TDK için müteşekkirlik ise, ‘Müteşekkir olma durumu’ olarak karşılık bulunmaktadır. Aynı şekilde yapılan bir iyilik ya da güzel bir durum karşısında müteşekkir olduğunu gösterme olarak ifade etmek mümkün.
Müteşekkir ne demek örnek?
Müteşekkir kelimesi, teşekkür etmeye müsait durumlarda kullanılabilir: ”Bu konuda gerçekten müteşekkirim.” “İlginize müteşekkirim.” “Yardımlarınız ve desteğiniz için müteşekkirim.”Müteşekkir nerede kullanılır?
karşılıksız yapılan , yapıldığı kişi için anlam ve önemi büyük olan bir iyiliği yapan kişiye “teşekkür etsem az kalır, sizin için yapabiliceğim birşey var mı?” demenin pek bir kibar ve alaturka hali. duruma göre farsça “hayli” ile etkisi çoğaltılabilinir: hayli müteşekkir oldum efendim.
Afitap nedir ne anlama gelir?
Afitap kelimesinin çeşitli sözlüklerde yer alan anlamı; Güneş, çok güzel, parlak yüzlü kadın ve güler yüz anlamları ile karşımıza çıkmaktadır.
Özveri kelimesi fedakarlık ile eş anlamlı olduğu için cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılabilir. Örnek Cümleler: 1- Annem okumam için bu kadar özveride bulunmasaydı tıp fakültesini asla bitiremezdim. 2- Ben hayatımda onun kadar özverili ve yardımsever bir insan tanımadım.