Mutebbel (Tahinli Patlıcan Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
3 adet közlenmiş patlıcan
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tahin
6-7 kaşık susuz yahut süzme yoğurt
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mutebbel (Tahinli Patlıcan Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Közlenmiş patlıcan incecik kıyılır. Sarımsak ezilerek eklenir. İnce kıyılmış maydanoz ek edilir.
Tahin, limon suyu, tuz ve zeytinyağı eklenir.
Yoğurt eklenir ve güzelce al servis tabağına alınır.
İçerisine bir ölçü dövülmüş ceviz de çok yakışır. Ben bu defa eklemeden yaptım. Afiyet olsun
Mutebbel (Tahinli Patlıcan Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet közlenmiş patlıcan
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tahin
6-7 kaşık susuz yahut süzme yoğurt
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mutebbel (Tahinli Patlıcan Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Közlenmiş patlıcan incecik kıyılır. Sarımsak ezilerek eklenir. İnce kıyılmış maydanoz ek edilir.
Tahin, limon suyu, tuz ve zeytinyağı eklenir.
Yoğurt eklenir ve güzelce al servis tabağına alınır.
İçerisine bir ölçü dövülmüş ceviz de çok yakışır. Ben bu defa eklemeden yaptım. Afiyet olsun
Mutebbel (Tahinli Patlıcan Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı