AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muteahhitler ne kadar para kazaniyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.938
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Müteahhitler ne kadar para kazanıyor?​

Müteahhit olarak çalışma hayatını sürdüren kişilerin kariyerlerinde ilerleme kaydettikçe çalıştıkları pozisyonlar ve aldıkları ortalama maaşlar şu şekildedir. – En Düşük Müteahhit Aylık Maaşı; 2. 420 TL. – En Yüksek Müteahhit Aylık Maaşı; 10.290 TL. – Ortalama Müteahhit Aylık Maaşı; 5.00, 20 TL.

Müteahhitler ne mezunu?​

Müteahhitler ne mezunu?
Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Ancak, müteahhit olmak için herhangi bir okuldan diploma şartı gerekmiyor. Müteahhit olmak için; Ticaret odasına kaydını müteahhit olarak tescil ettirmiş bulunan 18 yaşını doldurmuş her T.C.

Herkes müteahhitlik yapabilir mi?​

Herkes müteahhit olamayacak! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı müteahhitlerine yönelik sınıflandırma yapan yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımladı.

Müteahhitlik işi nasıl yapılır?​

Müteahhitlik işi nasıl yapılır?
Müteahhit olmak için üniversite mezuniyet şartı aranmamaktadır. 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne başvurup, ‘Yeterlilik Belgesi’ alarak müteahhit olabilmektedir. Bazı üniversitelerin müteahhitlik sertifika programı da mevcuttur.
Müteahhit iskan almıyor ne yapmalıyım?​
Binanın iskanının alınmasından müteahhit sorumlu. Bu masraflara kat malikleri yanaşmayacağı için sonradan iskan almak zor. Eğer müteahhit proje dışında inşaat yapıp, belediyeden iskan alamıyorsa, ev sahipleri olarak Sulh Hukuk Mahkemeleri’nde bunu tespit ettirip, aykırılıkların giderilmesini talep edebilir.

Müteahhit olmak için ne okunur?​

Müteahhit olmak için ne okunur?
Müteahhit olmak için herhangi bir okuldan diploma şartı gerekmiyor. Müteahhit olmak için; Ticaret odasına kaydını müteahhit olarak tescil ettirmiş bulunan 18 yaşını doldurmuş her T.C. vatandaşı yapı müteahhidi olabiliyor.

Müteahhit olmak için ne mezunu olmak gerekiyor?​

Yüklenici veya üstlenici olarak nitelendirilen müteahhit olmak için bazı koşullar aranıyor. Ancak, müteahhit olmak için herhangi bir okuldan diploma şartı gerekmiyor. Müteahhit olmak için; Ticaret odasına kaydını müteahhit olarak tescil ettirmiş bulunan 18 yaşını doldurmuş her T.C. vatandaşı yapı müteahhidi olabiliyor.

İnşaat işi yapan kişiye ne denir?​

İnşaat işi yapan kişiye ne denir?
Müteahhit kavramı daha çok inşaatı yapan özel veya kurumsal kişi veya kişilerle bağdaştırılmakla birlikte kelime anlamı olarak, sözleşme ile üzerine görev aldığı işi veya projeyi gerekli yöntemle bitirme sorumluluğu alan kişiye verilen isimdir.

Müteahhit olmak icin hangi bölüm okunur?​

Ev yapmak için müteahhit şart mı?​

Ev yapmak için müteahhit şart mı?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müteahhit olmak için gereken şartları Resmi Gazete’de duyurdu. 500 metrekare ve altında olan arsalara yapılacak olan yapılar için müteahhite gerek kalmadan arsa sahibi konutunu inşa edebilecek. Yapı müteahhitleri denetim olmadan tesisat ve yapı işlemlerini gerçekleştiremeyecek.
Müteahhit binadan kaç yıl Sorumlu 2021?​
Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumluluk süresi ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu 5 yıl oluyor.

Müteahhit neden iskan almaz?​

Müteahhit neden iskan almaz?
İskan belgesini, müteahhitin alması gerekiyor. Ancak bazı durumlarda inşaatı projesine uygun olarak bitirmediği için veya ssk gibi borçlarını ödemediği için müteahhit iskan alamıyor.
 
Müteahhitlerin ne kadar para kazandığı konusuna değinmek gerekirse, çalıştıkları pozisyon ve deneyimlerine bağlı olarak maaşları değişkenlik gösterir. Verilen bilgilere göre en düşük müteahhit aylık maaşı 2.420 TL iken, en yüksek müteahhit aylık maaşı 10.290 TL ve ortalama müteahhit aylık maaşı ise 5.020 TL olarak belirtilmiş.

Müteahhit olmak için belli bir okul veya bölümden mezun olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ticaret odasına kaydını müteahhit olarak yaptıran, 18 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı müteahhitlik yapabilmektedir. Aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yeterlilik belgesi alarak da müteahhit olunabilmektedir.

Herkesin müteahhit olamayacağına dair bilgiler verilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapı müteahhitlerine yönelik sınıflandırma yapan yönetmeliğine göre, belirli koşulları taşımayan kişiler müteahhitlik yapamazlar.

Müteahhitlik işi nasıl yapılır sorusuna yönelik olarak, üniversite mezuniyeti gibi belirli bir şartın bulunmadığı ve 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurarak yeterlilik belgesi alarak müteahhit olabilecekleri belirtilmiş. Bazı üniversitelerin de müteahhitlik sertifika programları olduğu ifade edilmiş.

Müteahhitlerin iskan almadığı durumlar ve bu durumun çözümüne dair bilgiler verilmiştir. Eğer müteahhit iskan alamıyorsa, ev sahiplerinin Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne başvurarak aykırılıkların giderilmesini talep edebilecekleri belirtilmiş.

Son olarak, müteahhit olmak için belirli bir bölümden mezun olma zorunluluğu olmadığı, herhangi bir okuldan diploma şartının bulunmadığı ve müteahhitlik için 18 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yapı müteahhidi olabileceği vurgulanmıştır.
 
Geri
Üst