- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Müteahhitler ne kadar maaş alıyor?
Müteahhit maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 15.270 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Müteahhit ortalamasına göre Müteahhit maaşı yaklaşık 7.220 TL seviyelerindedir.Bir müteahhit bir daireden ne kadar kazanır?
ortalama bir müteahhit sattığı daire başına 40-50 bin lira kar eder. dolayısıyla 10 daireden 400-500 bin arası para kazanır.
Müteahhit sözleşmeye uymazsa ne olur?
Müteahhidin sözleşmeye aykırı davranması halinde, sözleşmeye uyan tarafın sözleşmeyi fesih hakkı bulunuyor. Sözleşmenin feshedilmesi halinde dairenin teslim edilmemiş olmasından kaynaklanan tazminatı talep edilebiliyor. Ancak taraflar arasında yapılan sözleşmede hüküm varsa bile cezai şart talep edilemiyor.
Iskandan sonra müteahhit sorumluluğu kaç yıl?
Müteahhidin gizli ayıplardan sorumluluğu, teslimden itibaren 5 yıl olarak düzenlenmiştir. Ayıbın ortaya çıkmasında müteahhidin ağır kusuru var ise bu süre 20 yıl olarak kanunda düzenlenmiştir. Ayının ortaya çıkması durumunda iş sahibinin birtakım hakları mevcuttur.Müteahhit ne mezunu?
En az ilkokul mezunu olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak kaydıyla Müteahhitlik Yetki Belgesi alan kişiler müteahhit olarak çalışabilir.
Müteahhitlik yapmak için ne kadar para lazım?
F sınıfı müteahhitte aranacak kriter tek seferde 3 milyon liralık iş ve tek seferde 2 bin 500 metrekare tamamlamış olması. F sınıfı firma tek ruhsatta 5 bin metrekare yapabilecek. G sınıfı müteahhit firma tek sözleşmede 1.5 milyonluk iş yapmalı ve 1500 metrekare tamamlamalı.
Müteahhit kar oranı nedir?
Geriye kalan %12 de Müteahhit karıdır. Yani bu %12’lik rakam Müteahhidin hiçbir tenzilat yapmadan, yaptığı teklif bedeli üzerinden kazanacağı paradır. Kazanacağı bu paradan da ayrıca, vergi kanunlarında belirlenen oran nispetinde Devlete vergi öder.Müteahhitle yapılan sözleşme nasıl feshedilir?
Arsa sahibi müteahhide sözleşmeden vazgeçtiğini beyan eder ve müteahhit sözleşmeyi feshetmek istemezse arsa sahibinin mahkemeye başvurması ve mahkeme kararıyla ancak sözleşmenin feshedilmesi mümkündür. Aksi bir durumda müteahhit arsa sahibinin feshe yanaşmadığı durumlarda da ilgili mahkemeye dava açabilir.
Müteahhit inşaata başlamazsa ne olur?
Müteahhit ve arsa sahibi arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, işin başlama tarihi gösterilmiş olmasına rağmen müteahhit o tarihte işe başlamaz ise arsa sahibi eserin teslimi için belirlenen günü beklemeksizin sözleşmeyi feshedebilir.
Yeni inşaatlarda müteahhit sorumluluğu kaç yıldır?
Ayrıca müteahhitlerin sorumluluğu, inşaatın arsa sahibine teslimden itibaren 5 yıl, eğer ağır bir kusur varsa 20 yıllık süre için geçerlidir. Dolayısıyla arsa sahipleri, bu sürelerin geçmesiyle birlikte müteahhitlerden herhangi bir hak talep edemeyeceklerdir.Müteahhit yaptığı evden kaç yıl sorumludur?
Sattığı dairelerden de 5 yıl boyunca müteahhit sorumlu oluyor. Eğer müteahhitten kaynaklanan hile veya mal hakkında bir gizleme var ise zamanaşımı işlemiyor.
Müteahhit olmak için ne mezunu olmak gerekiyor?
Yüklenici veya üstlenici olarak nitelendirilen müteahhit olmak için bazı koşullar aranıyor. Ancak, müteahhit olmak için herhangi bir okuldan diploma şartı gerekmiyor. Müteahhit olmak için; Ticaret odasına kaydını müteahhit olarak tescil ettirmiş bulunan 18 yaşını doldurmuş her T.C. vatandaşı yapı müteahhidi olabiliyor.
Müteahhitlik para kazandırır mı?
Müteahhit olarak çalışma hayatını sürdüren kişilerin kariyerlerinde ilerleme kaydettikçe çalıştıkları pozisyonlar ve aldıkları ortalama maaşlar şu şekildedir. – En Düşük Müteahhit Aylık Maaşı; 2. 420 TL. – En Yüksek Müteahhit Aylık Maaşı; 10.290 TL. – Ortalama Müteahhit Aylık Maaşı; 5.00, 20 TL.Yap sat yapmak için ne gerekli?
a) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından başvurudan bir önceki yıl içinde işveren veya alt işveren tarafından istihdam edilen ortalama yıllık usta iş gücü yeterliğinin sağlanması gerekir. Bu kriteri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son üç yıla kadar olan yılların belgelerini sunabilirler.
Müteahhitlik karı yüzde kaç?
· Müteahhit karı, Yukarıda görüleceği üzere, %25 Müteahhit karından, teklif bedelinin %7 si civarında bir rakam Devlete ödenen, %6 Şantiye gideri olmak üzere toplam= %13’ü Müteahhitlerin yaptığı genel giderlerdir. Geriye kalan %12 de Müteahhit karıdır.