Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mutad ne demek fikih?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mutad ne demek fıkıh?​

mutad / mûtad Âdet olunmuş, alışılmış.

Teatti ne demek fıkıh?​

Teâtî ile eş anlamlı olan kelime, fıkıh terimi olarak sözlü veya söz yerine geçtiği kabul edilen bir yolla beyanda bulunmaksızın mal ve bedelin değiş tokuş edilerek bir satım akdinin kuruluş ve ifasının eş zamanlı gerçekleştirilmesini anlatır.
Birbirine ata etmek, karşılıklı hediyeleşmek.
Mutad meskeni ne demek?
Mutad mesken doktrinde genel olarak kişinin gerçek hayat ilişkilerinin sürdüğü, kişinin fiilen oturduğu ve oturmak isteği ve iradesinde olduğu yer olarak tanımlanmaktadır31.
Mutad kelime anlamı nedir?
Mutat kelimesi TDK sözlüğünde alışılmış, alışılmış olan ve alışıla gelen olarak açıklanmaktadır.

Teatti ne demek TDK?​

Teati, Arapça kökenli bir kelimedir ve dilimize de Arapçadan gelmiştir. Arapça kökenli bir kelime olan Teati karşılıklı alım satım yapmak anlamına gelmektedir. Karşılıklı alım satım alış verişi yapılan durumlar için Teati kelimesinin kullanımı doğrudur.

Mülahazalara ne demek?​

mülahaza / mülâhaza / مُلَاحَظَه Mütâlaa. Dikkatle bakmak. İyice düşünüp bir işin hakikatını tetkik etmek. Tefekkür, düşünce.
Teâtî veya muâtât, akdin taraflarının sözlü irade beyanında bulunmaksızın mal ve bedeli karşılıklı rızaya delalet eden fiil yoluyla mübadele etmeleridir.
Teati caiz mi?
İslâm hukukçuları teâtî yoluyla akit kurmanın câiz olup olmadığı, bu akdin kapsamı, bu yolla akdin kuruluşu sırasında taraflardan sadece birisinin mal veya bedeli kabzetmesi halinde akdin kurulmuş olup olmayacağı hususlarında ihtilaf etmişlerdir.
Ihtiyar ile ne demek?
Yaş almış veya yaşı ilerlemiş olan kimse anlamında kullanılmaktadır. Ayrıca, ihtiyarın bir diğer anlamı da ‘seçmen’dir. İhtiyar kelimesinin yaşlı anlamı ile eş anlam taşıyan kelimeler şu şekildedir; yaşlı, kocamış, erkin. Bu kelimelerin hepsi, birbiri yerine kullanılabilir.

Geri