AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Musteri odakli yonetim nedir?

Editör

Yeni Üye

Müşteri odaklı yönetim nedir?​

Müşteri odaklılık, koşulsuz müşteri memnuniyeti değil; doğru müşteriye, doğru zamanda, doğru fiyat ile doğru teklifin yapılmasıdır. Müşteriye hak ettiği düzeyde hizmet verilmesidir. Müşteri odaklı yapılarda her müşteri eşit değildir. Önce müşteri tanımının, sonra da iyi müşteri tanımının yapılması gerekir.

Dış müşteriler kimlerdir?​

Dış müşteriler kimlerdir?
Üretilen mal veya hizmetleri satın alıp kullanan kişilerdir, dış müşteri olarak da nitelendirilebilir.

Bağlı müşteri ne demek?​

Bağlı müşteri ne demek?
Bu tanımlar ışığında müşteri bağlılığı, müşterilerin ihtiyaçlarını, belli mal ya da hizmetleri düzenli, tutarlı, sürekli olarak aynı işletmeden satın alma eğilimi, arzusu ve davranışı göstermesi ve işletmeye karşı olumlu bir tutum içinde bulunması olarak tanımlanabilir.

Müşteri Odaklı satış Yönetimi Nedir?​

Müşteri odaklılık aslında, müşterinizi öncelik alan ve işinizin özünü oluşturan temel bir stratejidir. Müşterinizi işinizin temeline koyduğunuzda ve bir CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) ile birleştirdiğinizde, müşterinin 360 derecelik görünümünü tam olarak veren bir veri zenginliği elde etmiş olursunuz.

Müşterilerin beklentileri nelerdir?​

Müşterilerin beklentileri nelerdir?
Müşterileriniz Düzenli Olmanızı Bekler. Müşterinizle kurduğunuz ilk temastan satışı gerçekleştirene kadar geçen süreçte, hiç bir detayı kaçırmak istemezsiniz. Müşterileriniz, işlerinin her yönüyle bilmenizi ister: isimler, spesifik ihtiyaçları veya satış detayları… Her bilgi sizde düzenli bir şekilde saklanmalıdır.

Tatmin olmuş müşteri ne anlama gelir?​

Tatmin olmuş müşteri ne anlama gelir?
Müşteri Tatmini Tüketicinin üründen beklediği performans ile tüketim tecrübesi neticesinde ürünün gerçek performansı arasında algıladığı farkın karşılaştırılması ve beklentilerini karşılaması ya da tatmin olması anlamına gelir.

Kuruluş ile müşteri arasındaki süreç kaç önemli aşamayı kapsar?​

Dikkat edilecek olursa süreç üç önemli aşamayı kapsamaktadır.

Müşteri odaklı yönetim, işletmelerin odak noktasının müşteri olduğu ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaya odaklandığı bir stratejidir. Bu yaklaşım, her müşterinin benzersiz olduğunu kabul eder ve müşteriye doğru zamanda, doğru fiyatla doğru teklifin sunulması gerektiğini vurgular. Müşteri odaklılık, işletmenin müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini anlamasını, onlara değer katan ürün ve hizmetler sunmasını ve uzun vadeli müşteri ilişkileri geliştirmesini içerir.

Dış müşteriler, bir işletmenin ürettikleri mal veya hizmetleri satın alan ve kullanan kişilerdir. Bu kişiler genellikle bir işletmenin gelir kaynağıdır ve işletmenin kârlılığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptirler.

Bağlı müşteri, belirli bir işletmeden belirli mal veya hizmetleri düzenli ve sürekli olarak satın alan, işletmeye olumlu bir tutum içinde olan ve tekrarlı alışveriş davranışı sergileyen müşteridir. Bu tür müşteriler, işletme için sadakat oluşturarak uzun vadeli karlılığı artırabilirler.

Müşteri odaklı satış yönetimi, işletmelerin müşteri odaklı bir strateji benimseyerek, müşterilerini daha iyi anlamasını ve onlarla daha derin ilişkiler geliştirmesini sağlayan bir yaklaşımdır. Bu strateji, müşterilerin ihtiyaçlarına ve tercihlerine odaklanarak, müşteri memnuniyetini artırmayı ve uzun vadeli müşteri ilişkileri kurmayı hedefler.

Müşterilerin beklentileri genellikle düzenli, kaliteli ve kişiselleştirilmiş hizmetler ile karşılanmak isterler. Müşteriler, işletmelerden doğru zamanlama, uygun fiyatlandırma, profesyonel hizmet ve güvenilirlik beklerler. Müşteri memnuniyeti sağlamak için işletmelerin müşteri beklentilerini belirlemesi ve bu beklentilere cevap vermesi önemlidir.

Tatmin olmuş müşteri, üründen veya hizmetten beklediği performans ile gerçek deneyim arasındaki farkı algıladığında ve beklentilerini karşılandığını düşündüğünde ortaya çıkar. Müşteri tatmini, işletmeler için önemli bir ölçüt olup, müşteri memnuniyetinin sağlanmasında etkili bir göstergedir.

Kuruluş ile müşteri arasındaki süreç genellikle üç önemli aşamayı kapsar: öncesi, müşteri ilişkilerinin kurulduğu aşama; satış sırasında müşteri ihtiyaçlarının karşılandığı aşama; ve satış sonrası destek ve müşteri memnuniyetinin sağlandığı aşama. Bu aşamaların her biri, müşteri odaklı yönetimde önemli bir rol oynar ve işletmelerin müşteri beklentilerini karşılamasına yardımcı olur.

Geri