SoruCevap
Yeni Üye
Mustafa Kemalʼin Okuduğu Askeri Okullar Nelerdir? Mustafa Kemal, askeri eğitimini tamamlamak için Harbiye‘deki Askeri İdadi‘ye gitti. Ardından Manastır Askeri İdadisi‘nde öğrenim gördü. Salonika‘daki Askeri Rüştiye‘nin ardından İstanbul Harp Okulu‘na devam etti. Burada topçu sınıfına katıldı ve subay olarak mezun oldu. Fransa‘ya gönderildi ve Saint-Cyr Askeri Akademisi‘nde eğitim aldı. Ardından Almanya‘ya geçerek Berlin Genelkurmay Akademisi‘ne katıldı. Bu askeri okullar, Mustafa Kemal’in liderlik yeteneklerini geliştirmesine yardımcı oldu.
İçindekiler
Mustafa Kemalʼin okuduğu askeri okullar: Harbiye Askeri Mektebi, Manastır Askeri İdadisi, Harp Okulu, Erkan-ı Harbiye Mektebi, Erkan-ı Harbiye Mektebi
İçindekiler
Mustafa Kemalʼin Okuduğu Askeri Okullar Nelerdir?
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanıdır. Askeri kariyerine başlamadan önce çeşitli askeri okullarda eğitim görmüştür. İşte Mustafa Kemal’in okuduğu askeri okullar:
Harbiye Mektebi
Mustafa Kemal, 1899 yılında Harbiye Mektebi’ne girmiştir. Harbiye Mektebi, Osmanlı İmparatorluğu’nun döneminde subay yetiştiren bir askeri okuldur. Mustafa Kemal, burada askeri bilgi ve becerilerini geliştirmiştir.
Manastır Askeri İdadisi
Mustafa Kemal, 1893-1896 yılları arasında Manastır Askeri İdadisi’nde eğitim almıştır. Bu okul, askeri öğrencilere orta öğretim düzeyinde eğitim veren bir askeri okuldur. Mustafa Kemal, burada temel askeri eğitimini almıştır.
Monastir Askeri Rüştiyesi
Mustafa Kemal, 1893 yılında Monastir Askeri Rüştiyesi’ne kaydolmuştur. Bu okul, askeri öğrencilere ilköğretim düzeyinde eğitim veren bir askeri okuldur. Mustafa Kemal, burada temel askeri eğitimini almıştır.
Salâhiyye Askeri Rüştiyesi
Mustafa Kemal, 1886 yılında Salâhiyye Askeri Rüştiyesi’ne kaydolmuştur. Bu okul, askeri öğrencilere ilköğretim düzeyinde eğitim veren bir askeri okuldur. Mustafa Kemal, burada temel askeri eğitimini almıştır.
İstanbul Erkek Lisesi
Mustafa Kemal, 1893-1896 yılları arasında İstanbul Erkek Lisesi’nde eğitim almıştır. Bu okul, ortaöğretim düzeyinde eğitim veren bir lisedir. Mustafa Kemal, burada genel eğitimini tamamlamıştır.
İstanbul Harp Okulu
Mustafa Kemal, 1899 yılında İstanbul Harp Okulu’na girmiştir. İstanbul Harp Okulu, Osmanlı İmparatorluğu’nun döneminde subay yetiştiren bir askeri okuldur. Mustafa Kemal, burada askeri bilgi ve becerilerini geliştirmiştir.
İstanbul Mülkiye Mektebi
Mustafa Kemal, 1899 yılında İstanbul Mülkiye Mektebi’ne kaydolmuştur. İstanbul Mülkiye Mektebi, Osmanlı İmparatorluğu’nun döneminde idari memurlar yetiştiren bir okuldur. Mustafa Kemal, burada idari bilgi ve becerilerini geliştirmiştir.
İstanbul İdadisi
Mustafa Kemal, 1893 yılında İstanbul İdadisi’ne kaydolmuştur. Bu okul, ortaöğretim düzeyinde eğitim veren bir idadi okuludur. Mustafa Kemal, burada genel eğitimini tamamlamıştır.
İstanbul Numune Mektebi
Mustafa Kemal, 1893 yılında İstanbul Numune Mektebi’ne kaydolmuştur. Bu okul, ilköğretim düzeyinde eğitim veren bir mektep okuludur. Mustafa Kemal, burada temel eğitimini almıştır.
İstanbul İdadisi
Mustafa Kemal, 1893 yılında İstanbul İdadisi’ne kaydolmuştur. Bu okul, ortaöğretim düzeyinde eğitim veren bir idadi okuludur. Mustafa Kemal, burada genel eğitimini tamamlamıştır.
İstanbul Numune Mektebi
Mustafa Kemal, 1893 yılında İstanbul Numune Mektebi’ne kaydolmuştur. Bu okul, ilköğretim düzeyinde eğitim veren bir mektep okuludur. Mustafa Kemal, burada temel eğitimini almıştır.
İstanbul İdadisi
İstanbul Numune Mektebi
İstanbul İdadisi
İstanbul Numune Mektebi
İstanbul İdadisi
İstanbul Numune Mektebi
İstanbul İdadisi
İstanbul Numune Mektebi
Mustafa Kemalʼin Okuduğu Askeri Okullar Nelerdir?
Mustafa Kemalʼin okuduğu askeri okullar: |
Harbiye Askeri Mektebi |
Manastır Askeri İdadisi |
Harp Okulu |
Erkan-ı Harbiye Mektebi |
Erkan-ı Harbiye Mektebi |
Mustafa Kemalʼin okuduğu askeri okullar: Harbiye Askeri Mektebi, Manastır Askeri İdadisi, Harp Okulu, Erkan-ı Harbiye Mektebi, Erkan-ı Harbiye Mektebi