AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mustafa Kemal hangi ozelliklere sahip yeni bir Turk devleti kurmak istemistir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mustafa Kemal hangi özelliklere sahip yeni bir Türk devleti kurmak istemiştir?​

Mustafa Kemal, doğuştan gelen askerî özelliğiyle bir dehadır ve ulusal bir devlet kurma sürecinde bu özelliğini çok iyi kullanmıştır. Bunun yanında o, gerçekçidir, milletiyle bütünleşmiş bir liderdir, vatansever, milliyetçi ve barışçıdır.

Mustafa Kemal Atatürk Kimdir Kısaca Hayatı?​

Mustafa Kemal Atatürk, 1881 yılında Selânik’te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi’ndeki üç katlı pembe evde doğdu. Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım’dır. Baba tarafından dedesi Hafız Ahmet Efendi, 14-15. yüzyıllarda Konya ve Aydın’dan Makedonya’ya yerleştirilmiş Kocacık Yörüklerindendir.

Yeni Türk devletinin temelleri aşağıdaki gelişmelerden hangisi ile atılmıştır?​

Yeni Türk devletinin temelleri aşağıdaki gelişmelerden hangisi ile atılmıştır?
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919, milli mücadele meşalesinin ateşlendiği ve Anadolu’da yeni Türk Devleti’nin temellerinin fiilen atıldığı gün oldu.

Türk inkılabının ilk aşaması nedir?​

Türk inkılabının ilk aşaması nedir?
Türk İnkılabı’nın başlangıç noktası ise işgal güçlerine karşı bir Milli Mücadele hareketidir.

Atatürk’ün en önemli kişisel özelliği nedir?​

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kişilik Özellikleri Bu konuda ileri görüşlü olması, sabırlı ve disiplinli bir yapıya sahip olması, cesareti, kararlılığı, vatan sevgisi ve liderlik vasfı gibi birçok kişisel özellikleri ön plana çıkmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk Batıcılıktan etkilendi mi?​

Mustafa Kemal Atatürk’ü Etkileyen Fikir Akımları Bunun sonucunda aydınlar, devleti kurtarmaya yönelik Osmanlıcılık, Türkçülük, Batıcılık, İslamcılık fikir akımlarını ortaya çıkarmışlardır. Bu akımlar Osmanlı İmparatorluğu’nu kurtarmaya başaramasa da Mustafa Kemal’in fikir dünyasını geliştirmiştir.

Atatürk’ün kültür ve medeniyet kavramlarına bakış açısı nedir?​

Atatürk’ün kültür ve medeniyet kavramlarına bakış açısı nedir?
Kültür, bu özellik ve karakterle ifade edilir. Bence de en ilmî olanı, kültürle medeniyeti birleştirmektir”[5]. Atatürk’ün gerçekleştirdiği icraatlara baktığımızda; Türk milletinin özünden kuvvet alarak, modern ve ilerlemiş bir Batılı toplum seviyesine ulaşmayı hedeflediğini görürüz.

Atatürk Kimdir Kısaca 2 sınıf?​

Atatürk Kimdir Kısaca 2 sınıf?
Atatürk 1881’de Selanik’te doğdu. Babası Ali Rıza Efendi ve annesi ise Zübeyde Hanım’dır. Aynı zamanda Makbule isminde bir de kız kardeşi vardır. Mustafa Kemal Atatürk farklı okullarda okuyarak çok önemli bir asker olmuş ve ülkenin kurtuluşu için liderlik yapmıştır.

Atatürk neler yapmıştır kısaca?​

Mustafa Kemal Atatürk (19 Mayıs 1881, Selanik – 10 Kasım 1938, İstanbul), Türk Kurtuluş Savaşı’nın askeri ve siyasi lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve 1923’ten 1938’e dek görev yapmış ilk Cumhurbaşkanı, Türk Ordusu Mareşali ve daha öncesinde bir Osmanlı paşası.

Yeni Türk devletinin kurulması yolunda atılan ilk adım hangi kongrede?​

101 yıl önce Atatürk öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi, ulusal egemenliğin koşulsuz olarak gerçekleştirilmesine karar verilen ilk kongre olma özelliği taşıyor.

Yeni Türk devletinin kurulması yolunda atılan ilk adım nedir?​

Yeni Türk devletinin kurulması yolunda atılan ilk adım nedir?
Samsun. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli mücadele planlarıyla, 19 Mayıs 1919’da ilk adımı attığı Samsun, 101. yılında da ulusal kurtuluş mücadelesindeki rolünün ve Büyük Önder’in izlerini gururla taşıyor.

Inkilabın ilk safhası nedir?​

Inkilabın ilk safhası nedir?
İhtilâl, bir devletin var olan siyasî düzenini ortadan kaldırmak için, hukuk kurallarına başvurmadan, zor kullanarak yapılan geniş bir harekettir. Genellikle, halk arasındaki siyasî, sosyal ve ekonomik dengesizliklerin büyümesi sonucunda meydana gelir. İhtilâl, inkılâbın eylem safhasıdır.
 
Mustafa Kemal, yeni bir Türk devleti kurarken birtakım özelliklere sahip olmayı hedeflemiştir. İşte bu özelliklerden bazıları:

1. Doğuştan gelen askerî özellikleriyle bir deha olması: Mustafa Kemal, askeri alanda üstün yeteneklere sahip bir liderdi ve bu özelliklerini ulusal devlet kurma sürecinde kullanmıştır.

2. Gerçekçi olması: Mustafa Kemal, gerçekçi bir bakış açısına sahip bir liderdi. Sorunları tespit ederek somut çözümler üretmeye odaklanmıştır.

3. Milletiyle bütünleşmiş olması: Atatürk, halkıyla iç içe olan ve onların değerlerine saygı gösteren bir lider olarak tanınmıştır. Halkın desteğini arkasına alarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

4. Vatanseverlik: Mustafa Kemal, derin bir vatan sevgisine sahipti. Ülkesi için her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmemiştir.

5. Milliyetçilik: Atatürk, Türk ulusunun birlik ve beraberliğini sağlamak, bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti oluşturmak amacıyla milliyetçilik ilkesine önem vermiştir.

6. Barışçı olma: Mustafa Kemal, savaşın sonucunda elde edilen zaferlerle değil, barışçı yöntemlerle istikrarlı bir yeni Türk devleti oluşturmak istemiştir.

Bu özelliklerinin hepsi bir arada, Mustafa Kemal'in liderliği altında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamış ve ülkemizi bugüne taşımıştır.
 

Similar threads

Geri
Üst