Mustafa Kemal Atatürk, Türk Kurtuluş Savaşı’nda önemli sözler söylemiştir. Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” ifadesi, milletin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını yansıtmaktadır. Ayrıca, “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözü de Türk halkının gücüne olan inancını vurgulamaktadır. Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü ise demokrasiye olan inancını göstermektedir. Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini ifade eden “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözü de önemli bir ilke olarak kabul edilmektedir. Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesindeki liderliği ile tarihte önemli bir yer edinmiştir.
İçindekiler
Atatürk, Nutuk’ta “Türk milleti, bağımsızlığını yine kahramanlığına borçludur” ifadesini kullanmıştır.
Atatürk, İzmir Suikastı sonrası “Türk milleti, başı dik, göğsü kabarık yaşamaya devam edecektir” demiştir.
Atatürk, Dumlupınar Zaferi’nde “Türk askeri, düşmanı yenecek ve zaferin tadını çıkaracaktır” söylemiştir.
Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarken “Benimle gelmek isteyen, özgürlüğüne kavuşacaktır” demiştir.
Atatürk, Türk Dil Kurumu’nun açılışında “Dil, milletin karakteridir ve milleti millet yapan en önemli unsurdur” ifadesini kullanmıştır.
İçindekiler
Mustafa Kemal Atatürk Hangi Savaşta Hangi Sözleri Söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanıdır. Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk, birçok savaşta liderlik yapmış ve önemli sözler söylemiştir. İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün hangi savaşta hangi sözleri söylediğine dair en çok aranan 19 soru:
1. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk milletine ilham veren birçok önemli söz söylemiştir. Bu dönemde “Ya İstiklal Ya Ölüm!” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi sözleri ünlüdür.
2. Mustafa Kemal Atatürk, Balkan Savaşları’nda hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Balkan Savaşları sırasında da önemli liderlik göstermiştir. Bu dönemde “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” sözüyle askerlere cesaret aşılamıştır.
3. Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşı’nda hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşı’nda büyük bir kahramanlık sergilemiştir. Bu dönemde “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!” sözüyle askerlere moral vermiştir.
4. Mustafa Kemal Atatürk, I. Dünya Savaşı’nda hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, I. Dünya Savaşı’nda da önemli görevler üstlenmiştir. Bu dönemde “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum!” sözüyle askerlere cesaret vermiştir.
5. Mustafa Kemal Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi’nde hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Türk ordusuna moral veren sözler söylemiştir. “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” ve “Türk milleti, dünyanın en kahraman ve fedakar milletidir.” gibi sözleri ünlüdür.
6. Mustafa Kemal Atatürk, Afyonkarahisar-Eskişehir Muharebesi’nde hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Afyonkarahisar-Eskişehir Muharebesi’nde Türk askerlerine cesaret veren sözler söylemiştir. “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!” ve “Türk milleti, dünyanın en kahraman milletidir.” gibi sözleri ünlüdür.
7. Mustafa Kemal Atatürk, Kocatepe Zaferi’nde hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Kocatepe Zaferi’nde Türk milletine ilham veren sözler söylemiştir. “Türk milleti, dünyanın en kahraman ve fedakar milletidir.” ve “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum!” gibi sözleri ünlüdür.
8. Mustafa Kemal Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi’nde hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi’nde Türk ordusuna moral veren sözler söylemiştir. “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” ve “Türk milleti, dünyanın en kahraman ve fedakar milletidir.” gibi sözleri ünlüdür.
9. Mustafa Kemal Atatürk, İnönü Muharebeleri’nde hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, İnönü Muharebeleri’nde Türk askerlerine moral veren sözler söylemiştir. “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!” ve “Türk milleti, dünyanın en kahraman milletidir.” gibi sözleri ünlüdür.
10. Mustafa Kemal Atatürk, Malazgirt Meydan Muharebesi’nde hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Malazgirt Meydan Muharebesi’nde Türk ordusuna moral veren sözler söylemiştir. “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” ve “Türk milleti, dünyanın en kahraman ve fedakar milletidir.” gibi sözleri ünlüdür.
11. Mustafa Kemal Atatürk, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde Türk askerlerine cesaret veren sözler söylemiştir. “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!” ve “Türk milleti, dünyanın en kahraman milletidir.” gibi sözleri ünlüdür.
12. Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’de hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele döneminde Türk milletine ilham veren birçok önemli söz söylemiştir. Bu dönemde “Ya İstiklal Ya Ölüm!” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi sözleri ünlüdür.
13. Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’da hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’da Türk milletine ilham veren birçok önemli söz söylemiştir. Bu dönemde “Türk milleti, dünyanın en kahraman ve fedakar milletidir.” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi sözleri ünlüdür.
14. Mustafa Kemal Atatürk, Lozan Konferansı’nda hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Lozan Konferansı’nda Türk milletine ilham veren sözler söylemiştir. “Türk milleti, dünyanın en kahraman ve fedakar milletidir.” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi sözleri ünlüdür.
15. Mustafa Kemal Atatürk, Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri’nde hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri’nde Türk milletine ilham veren birçok önemli söz söylemiştir. Bu dönemde “Ya İstiklal Ya Ölüm!” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi sözleri ünlüdür.
16. Mustafa Kemal Atatürk, Sivas Kongresi’nde hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Sivas Kongresi’nde Türk milletine ilham veren sözler söylemiştir. “Türk milleti, dünyanın en kahraman ve fedakar milletidir.” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi sözleri ünlüdür.
17. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in İlanı’nda hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilanında Türk milletine ilham veren sözler söylemiştir. “Türk milleti, dünyanın en kahraman ve fedakar milletidir.” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi sözleri ünlüdür.
18. Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’ta hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’ta Türk milletine ilham veren birçok önemli söz söylemiştir. Bu dönemde “Ya İstiklal Ya Ölüm!” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi sözleri ünlüdür.
19. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nda hangi sözleri söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Türk milletine ilham veren sözler söylemiştir. “Türk milleti, dünyanın en kahraman ve fedakar milletidir.” ve “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi sözleri ünlüdür.
Mustafa Kemal Atatürk Hangi Savaşta Hangi Sözleri Söylemiştir?
Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda “Ya İstiklal Ya Ölüm” sözünü söylemiştir. |
Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi’nde “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir” demiştir. |
Atatürk, Büyük Taarruz’da “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” demiştir. |
Atatürk, Mudanya Mütarekesi’nde “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” söylemiştir. |
Atatürk, Lozan Antlaşması’nda “Türk milleti, yalnız ve yalnız kendi kaderini tayin etme hakkını kullanır” demiştir. |
Atatürk, Nutuk’ta “Türk milleti, bağımsızlığını yine kahramanlığına borçludur” ifadesini kullanmıştır.
Atatürk, İzmir Suikastı sonrası “Türk milleti, başı dik, göğsü kabarık yaşamaya devam edecektir” demiştir.
Atatürk, Dumlupınar Zaferi’nde “Türk askeri, düşmanı yenecek ve zaferin tadını çıkaracaktır” söylemiştir.
Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarken “Benimle gelmek isteyen, özgürlüğüne kavuşacaktır” demiştir.
Atatürk, Türk Dil Kurumu’nun açılışında “Dil, milletin karakteridir ve milleti millet yapan en önemli unsurdur” ifadesini kullanmıştır.