Müslüman olarak ölmek hakkında ayetler

zeberus

Yeni Üye
Müslüman olarak ölmek hakkında ayetler

Bunu İbrahim de kendi oğullarına vasiyet etti, Ya'kub da, Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti O halde yalnızca müslümanlar olarak ölünüz(dediler)
Bakara : 132

Ey iman edenler! Allah'tan, O'na yaraşır şekilde korkun ve ama müslümanlar olarak can verin
Âli İmrân : 102

Ey Rabbimiz! Gerçek şu fakat biz, «Rabbinize inanın!» diye imana çağıran bir davetçiyi (Peygamber'i, Kur'an'ı) işittik, hemencecik iman ettik Bundan Böyle bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al, ey Rabbimiz!
Âli İmrân : 193

Onlar: Biz zaten Rabbimize döneceğiz Sen yalnızca Rabbimizin âyetleri bize geldiğinde onlara inandığımız için bizden intikam alıyorsun Ey Rabbimiz! Bize bol bol dayanıklılık ver, müslüman olarak canımızı al, dediler
A'râf : 126

«Ey Rabbim! Mülkten bana (nasibimi) verdin ve bana (rüyada görülen) olayların yorumunu da öğrettin Ey gökleri ve yeri yaratan! Sen dünyada da ahirette de benim sahibimsin Beni müslüman olarak öldür ve beni sâlihler arasına kat!»
Yûsuf : 101

Nihayet Karınca vâdisine geldikleri süre, bir karınca: Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesin! dedi
Neml : 18

Kim iyilikle (ilâhî huzura) gelirse, ona daha iyisi verilir Ve onlar o gün korkudan belirli kalırlar
Neml : 89

(Rablerinin huzuruna) kötülükle gelen kimseler ise yüzükoyun cehenneme atılırlar (Onlara) «Oysa yaptıklarınızın karşılığını görmektesiniz!» (denir)
Neml : 90 *

Geri