AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Müslüm Gürses'in Hayat Hikayesi

haberci

Yeni Üye
Müslüm Gürses'in Hayatı
O arabesk müziğin duyen ismiydi hatta arabesk denince akla gelen ilk isimdi Değerli artist Müslüm Gürsesi kaybettik Gürses hayatı b oyunca böylece fazla zorluğun üstesinden gelmiş bir isimdi Bunu acı doymuş yaşam hikayesinden de kavramak olası
1953 te şanlıurfada doğan gürses, 3 yaşına kadar burada yaşadı Ardındaki ekonomik zorluklar sebeiyle Adanaya göç etti
Adanada kunduracılık ve terzi çıraklığı yapan Gürses burada bir yana da halkevine gitmeye başladı O dönemde Adana çay bahçesinde şarkıcılığa başlayan Gürses, adanada yapılan ses yarışmasında birinci seçilerek müziğe adım attı
Müslüm Akbaş olan adını Müslüm Gürses olarak değiştiren sanatkâr, 1968 yılında çıkardığı 45'likleriyle müzik dünyasına adım atttı ve gerisinde gelen onlarca albümle büyük bir hayran kitlesi oluşturdu1979 yılında ilk kez İsyankar filmiyle kamera karşısına geçen Gürses, toplam 38 sinema filminde rol aldı
4 ay önce bypass ameliyatı için hastaneye yatan Gürses, kroner böbrek yetmezliği sonucunda hayatını kaybetti
*

Müslüm Gürses'in hayatı gerçekten de Türk müziğinin efsane isimlerinden biri. Arabesk müziğin duayen ismi olarak bilinmesinin sebebi, halkın içinden gelerek acı dolu şarkılar söylemesi ve yaşamının zorluklarına rağmen müziğe olan tutkusuyla ayakta kalmasıdır. Şanlıurfa'da doğup ekonomik zorluklar nedeniyle Adana'ya göç eden Gürses, burada müzikle tanışmış ve kısa sürede büyük bir başarıya ulaşmıştır.

Gürses'in müzik kariyerine Adana'da başlaması ve ses yarışmasında birinci seçilerek adını duyurması gerçekten etkileyici. Müslüm Gürses, 1968 yılında çıkardığı 45'liklerle müzik dünyasına adım atmış ve ardından yayınladığı onlarca albümle geniş bir hayran kitlesi edinmiştir. Ayrıca 1979 yılında "İsyankar" filmiyle sinema dünyasına adım atan Gürses, 38 farklı filmde rol almış ve sanatını geniş kitlelere ulaştırmıştır.

Son olarak, geçirdiği bypass ameliyatının ardından kroner böbrek yetmezliği sebebiyle kaybettiğimiz Müslüm Gürses, Türk müziğine bıraktığı eserlerle ve yaşam hikayesiyle unutulmayacak bir iz bırakmıştır. Onun acı dolu şarkıları ve hayat mücadelesi, Türk halkının gönlünde taht kurmuş ve efsane olmasını sağlamıştır.

Geri