Muska Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 paket baklavalık yufka
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
İç Dolgusu İçin
1 kutu mascarpone kaymak (Maskarponede bir kutunun yarısından biraz fazla kullandım)
Antep fıstığı
Muska Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbeti için su şeker ve limon dilimini tencereye alalım kaynamaya başlayınca 8-10 dakika kaynadıktan sonra soğuması için kenarda bekletelim (Şerbet soğuk, tatlımız sıcak olmalı)
Tereyağı tencereye alalım eritelim üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alalım yada erittiğimiz tereyağı süzgeçten geçirelim.
Ettiğimiz tereyağına 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
Baklavalık yufkayı beşer tane kullanacağız yufkaları tek tek üst üste koyarak her katta ortalarına tereyağı sıvı yağ karışımını sürelim.
Beş katı bitirince yufkayı 4 parmak genişliğinde uzunlamasına 5 eşit kesime bıçakla keselim (Biraz geniş olmasını isterseniz 4 eşit kesime bölün).
En uç kısmına birer tatlı kaşığı kaymak (Mascarpone) koyalım dilerseniz antep fıstığıda koyabilirsiniz.
Muska biçiminde üçgen olacak formda yufkaları katlıyoruz.
Tüm yufkaları bu biçimde yapıp fırın tepsisine dizelim kalan yağı üzerlerine sürebilirsiniz.
Evvelden ısıtılmış 180 alt üst ayar fırında 20-25 dakika pişirelim.
Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca yaklaşık 2-3 dakika sonra şerbeti tatlımızın üzerine gezdirelim.
Tatlımızı şerbetini çekinceye kadar bekletelim.
Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
1 paket baklavalık yufka
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
İç Dolgusu İçin
1 kutu mascarpone kaymak (Maskarponede bir kutunun yarısından biraz fazla kullandım)
Antep fıstığı
Muska Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbeti için su şeker ve limon dilimini tencereye alalım kaynamaya başlayınca 8-10 dakika kaynadıktan sonra soğuması için kenarda bekletelim (Şerbet soğuk, tatlımız sıcak olmalı)
Tereyağı tencereye alalım eritelim üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla alalım yada erittiğimiz tereyağı süzgeçten geçirelim.
Ettiğimiz tereyağına 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
Baklavalık yufkayı beşer tane kullanacağız yufkaları tek tek üst üste koyarak her katta ortalarına tereyağı sıvı yağ karışımını sürelim.
Beş katı bitirince yufkayı 4 parmak genişliğinde uzunlamasına 5 eşit kesime bıçakla keselim (Biraz geniş olmasını isterseniz 4 eşit kesime bölün).
En uç kısmına birer tatlı kaşığı kaymak (Mascarpone) koyalım dilerseniz antep fıstığıda koyabilirsiniz.
Muska biçiminde üçgen olacak formda yufkaları katlıyoruz.
Tüm yufkaları bu biçimde yapıp fırın tepsisine dizelim kalan yağı üzerlerine sürebilirsiniz.
Evvelden ısıtılmış 180 alt üst ayar fırında 20-25 dakika pişirelim.
Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca yaklaşık 2-3 dakika sonra şerbeti tatlımızın üzerine gezdirelim.
Tatlımızı şerbetini çekinceye kadar bekletelim.
Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun