- Konu Yazar
- #1
Müsinöz kistadenom neden olur?
Müsinöz Kistadenom Başka bir teoriye göre de embryonik dönemde barsakları oluşturan hücrelerin kalıntılarından köken almaktadır. İnsanda görülen en büyük kistik yapılardır. Genelde 15-30 santimetre boyutlarında olabilirler ancak 60 santimetreye kadar büyümüş olan müsinöz kistadenomlar literatürde mevcuttur.Kistadenom tekrarlar mı?
Basit bir direkt grafi ve ultrasonla tanısı konabilen dermoid kistlerin tedavisi cerrahi olarak çıkarılmalarıdır. Ancak dermoid kistler %4 oranında tekrarlayabilir.Gebelik Luteoması ne demek?
Gebelik Luteoması ne demek?Gebelik luteoması overin luteinize hücrelerinin solid prolife- rasyonu ile karakterize farklı bir nonneoplastik lezyonudur. Bir çok olgu semptomsuzdur. Ovaryan büyüme genellikle insidental olarak sezaryan ya da postpartum tüp ligasyonu sırasında saptanır.
Müsinöz kistadenom hastalığı nedir?
Müsinöz Kistadenom İyi huylu yumurtalık tümörlerinin %25 ‘idir. Genellikle tek taraflı ve habis olma riski azdır, 15-30 cm boyutlarında olabilir. Genel olarak çok büyümeden belirti vermez. Yalnız büyük olduğu için karında şişlik ve bası bulguları olur.Müsinöz tümör ne demek?
Müsinöz karsinom primer kolorektal kanserlerin %5-15’ini oluşturan histolojik çeşididir(2). Genç ve non-polipozis kolon kanserli hastaları genellikle bu tümörler etkilemektedir. 30 yaş altında görülen kolorektal kanser ol- gularının %79-83’ünü müsinöz karsinom oluşturmaktadır ve prognozu kötüdür (3).Seröz kistadenom ne demek?
Seröz kistadenom ne demek?Seröz kistadenom pankreasın nadir gözlenen benign kistik bir lezyonudur. Bu lezyonlar, abdominal kitle, gastrointestinal sistem ya da safra yolları obstrüksiyonu şeklinde bulgu verebilecekleri gibi, insidental olarak da gözlenebilirler.
Luteoma nedir?
Stromal luteomalar, 3 cm’den küçük çapta, ovaryum stroması ile iyi sinirli, hücresel atipi, mitoz, nekroz içermeyen, östrojenik ve androjenik semptomlar oluşturabilen tümörlerdir.Müsinöz ne demek?
Seröz ve müsinöz ne demek?
Seröz ve müsinöz ne demek?En sık görülen borderline yumurtalık tümörleri ise seröz ve müsinöz denilen hücre tüplerinden oluşan tümörlerdir. Borderline yumurtalık tümörü olan hastaların yaklaşık 1/3’ü 40 yaşından gençtir. Hastaların yaklaşık %15’i tanı sırasında semptomsuzdur.