- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.617
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Müsilaj dan dolayi balık yenir mi?
Müsilaj tabakasının görüldüğü sularda yapılacak avlanma ve sonrası bu balık ve midye gibi kabuklu deniz canlılarının yenmesi, balığın içine geçmiş olan mikroorganizma, toksin ve ağır metallerle zehirlenmemize neden olacaktır.Deniz salyası balık yemeye engel mi?
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Adnan Ayaz, müsilajın balıkları zehirlediği iddiasının doğru olmadığını belirtti.Haftada 2-3 defa hamsi ve istavrit yemekte hiçbir sakınca yokken, dil balığı, mezgit, karides, barbun gibi dip canlılarını ve özellikle doğadan gelen midyenin hassas tüketici grubu olan hamileler, çocuklar, yaşlılar, belli bir bağışıklık sistemi rahatsızlığı olanların iki haftada bir porsiyon tüketimi daha uygundur.”
Marmara balık Yenir mi?
Yüzeyden temizlenen müsilajın Marmara’da yüzeyin altlarında halen aktif olarak yer aldığı uzmanlar tarafından belirtiliyor. 1 Eylül’de başlayan denizlerde av sezonu için balıkçılar Marmara Denizi’nde de balık avına başladı.
Deniz salyası olan denizde balık yenir mi?
Atalay, konuya ilişkin şunları söyledi: “Müsilaj zehirli bir madde değil. Bakanlık olarak biz her iki haftada bir balıknumuneleri alırız, müsilaj olsa da olmasa da bugüne kadar yaptığımız analizlerin hiçbirisinde balığın yenmesine engel teşkil edecek herhangi bir bulguya rastlamadık.
Müsilaj da hangi balık yenir?
Hamsi ve istavritte et verimi düştü ama kirlilik yok, haftada 2-3 kez yenebilir. Dil balığı, mezgit, karides, barbun, midye gibi dip canlılarına ise dikkat! İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi’nden bir ekip TÜBİTAK projesi kapsamında müsilajın Marmara Denizi’ndeki su ürünlerine etkilerini araştırıyor.Hangi balık Yenir müsilaj?
Müsilaj varken midye yenir mi?Marmara Denizi’ni saran müsilajla mücadele devam ederken, dikkat çeken bir uyarı geldi. Uzmanlar; midye, istiridye gibi su ürünlerinden de uzak durulması gerektiğini ifade etti. Marmara Denizi’nde çevre felaketine yol açan deniz salyasının etkisi sürerken hidrobiyoloji uzmanı Prof. Dr.
Hangi balıklar yenir?
Lüfer, kolyoz, izmarit, barbun, çinekop, çipura, uskumru, kılıç, ve kırlangıç eylül ayında da çok bol avlanır. Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun en lezzetli zamanıdır.