AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Musakka Turk mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.249
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Musakka Türk mü?​

Musakka (Arapça: مسقعة musaqqaʿa, “sulanmış”) Türk mutfağının belli başlı sebze yemeklerinden biridir. Aynı zamanda birçok Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin mutfaklarında da yer almaktadır. Birkaç hazırlanış türü bulunmaktadır; patlıcan musakka, kabak musakka, karnabahar musakka ve patates musakka gibi.

Yunanca musakka ne demek?​

patatesle de olan patlicanla da olan bir yemek turu. sebzelerin halka halka dogranarak kıyma ve soganla pisirilmesi usulune dayanan yemek. yunanlilarin da ayni adli bir yemegi vardir (bkz: mousakka).
Yunan ve Türk yemekleri neden benzer?
Türk ve Yunan halkı, yılların getirdiği komşuluk ilişkileri neticesinde birbirinden mutfak, sanat ve kültür anlamında fazlasıyla etkilenmiştir. Özellikle Osmanlı Devleti’nin çokkültürlü yapısı sebebiyle Türkler ve Yunanlar birlikte yaşadıkları için birçok yemeği paylaşmış ve ortaya zengin bir mutfak çıkmıştır.
Musakka kim buldu?
Son zamanlarda çok yapılan “şu yemek sizin, bu yemek bizim” tartışmalarını bir kenara bırakıp objektif olarak değerlendirmek gerekiyor patlıcan musakkayı. Bir yemekçi olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Musakka bu tip tartışmalara giremeyecek kadar Yunanlılar’a aittir.

Musakka içi nasıl yapılır?​

Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Musakka Hangi dilden gelmektedir?​

Musakka kelimesinin anlamı nedir? Musakka, Arapça “sulanmış” Türk mutfağının belli başlı sebze yemeklerinden biridir. Aynı zamanda birçok Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin mutfaklarında da yer almaktadır. Birkaç hazırlanış türü bulunmaktadır; patlıcan musakka, kabak musakka, karnıbahar musakka ve patates musakka gibi.
Yunan musakka nasıl yapılır?
Yunan Usulü Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 kemer patlıcan büyük dilimlenmiş, 3 orta boy patates dilimlenip kızartılacaklar, fazla yağları alınacak ve önce patates, kabak ve patlıcan olarak fırın kabına dizilecekler.
- Biraz kavrulduktan sonra kızarttığımız ve fırın kabına aldığımız sebzelerin üzerine dökelim.
Patates musakka nasıl yapılır?
Kıymalı Patates Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup ince ince dilimleyelim.
- Kıymalı harç için kıymayı tavaya alalım.
- Ardından doğranmış soğanlar, biberler ve sarımsakları ekleyelim. 2-3 dakika birlikte kavuralım.
- Kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri, salçalar ve baharatları ekleyelim.

Imam bayıldı içi nasıl hazırlanır?​

İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın. 5 dk. kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.
 
Geri
Üst