Muş Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo yağsız kıyma et
1 kilo çiğ köftelik bulgur
3 büyük uzunluk kuru soğan
Maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
Pil biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Üstüne dökmek için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Muş Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etten ortalama 200gr kadarını margarin de suyunu çekene kadar pişirin.
Bu ortada soğanları robottan geçirin yarısını etin içerisine katın.
Soğan kavrulduktan sonra maydanozu ve damak tadınıza nazaran baharatları ek edip, soğumaya bırakın.
Hamurunu yoğurmak için çiğ köftelik bulgur kalan soğan et ve baharatları karıştırarak çiğ köfte üzere yoğurun.
Ama bunun suyunu biraz fazla katarak yoğurun.
Yoğurma süreci bittikten sonra ceviz büyüklüğünde alıp kalın açıyoruz hazırlanan iç harcından içerisine 1 çay kaşığı kadar katıp yuvarlayarak kapatıyoruz.
Tencereye dolma dizer üzere diziyoruz.
1. 5 su bardağı su ek edip ocağa alıyoruz kaynadıktan sonra orta ateşte 25 dakika daha kanatarak altını kapatıyoruz.
Servis yaparken yaparken sıvı yağ pul biber ve toz biberi kızartıp tabağa dizilen köftelerin üzerine bol ölçüde dökülüyor. Köfteler yağsız olduğu için yağı emiyor.
Not:
1-Muş köftesi öbür yörelerin içli köftesi üzere ince açilmiyor. Tencerede üst üste dizilere pişirildiği için.
2-Hamurunu yoğurduktan sonra başka yörelerin içli köfteleri üzere hepsini yuvarlamayın zira kuruduğunda tekrar su verip yoğurmak gerekiyor.
3-Lezzet olarak kıymetlendirecek olursam bir Antep, Adıyaman, Urfa, Mardin, Diyarbakır köfteleri ile alakası yok (Ama benim çocuklarım ortada bunuda istiyorlar değişiklik olsun diye)
4-Pişirme formu olarak muş köftesi daha kolay. Yapacaklara şimdiden afiyet şifa olsun.
Muş Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo yağsız kıyma et
1 kilo çiğ köftelik bulgur
3 büyük uzunluk kuru soğan
Maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
Pil biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Üstüne dökmek için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Muş Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etten ortalama 200gr kadarını margarin de suyunu çekene kadar pişirin.
Bu ortada soğanları robottan geçirin yarısını etin içerisine katın.
Soğan kavrulduktan sonra maydanozu ve damak tadınıza nazaran baharatları ek edip, soğumaya bırakın.
Hamurunu yoğurmak için çiğ köftelik bulgur kalan soğan et ve baharatları karıştırarak çiğ köfte üzere yoğurun.
Ama bunun suyunu biraz fazla katarak yoğurun.
Yoğurma süreci bittikten sonra ceviz büyüklüğünde alıp kalın açıyoruz hazırlanan iç harcından içerisine 1 çay kaşığı kadar katıp yuvarlayarak kapatıyoruz.
Tencereye dolma dizer üzere diziyoruz.
1. 5 su bardağı su ek edip ocağa alıyoruz kaynadıktan sonra orta ateşte 25 dakika daha kanatarak altını kapatıyoruz.
Servis yaparken yaparken sıvı yağ pul biber ve toz biberi kızartıp tabağa dizilen köftelerin üzerine bol ölçüde dökülüyor. Köfteler yağsız olduğu için yağı emiyor.
Not:
1-Muş köftesi öbür yörelerin içli köftesi üzere ince açilmiyor. Tencerede üst üste dizilere pişirildiği için.
2-Hamurunu yoğurduktan sonra başka yörelerin içli köfteleri üzere hepsini yuvarlamayın zira kuruduğunda tekrar su verip yoğurmak gerekiyor.
3-Lezzet olarak kıymetlendirecek olursam bir Antep, Adıyaman, Urfa, Mardin, Diyarbakır köfteleri ile alakası yok (Ama benim çocuklarım ortada bunuda istiyorlar değişiklik olsun diye)
4-Pişirme formu olarak muş köftesi daha kolay. Yapacaklara şimdiden afiyet şifa olsun.
Muş Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı