- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 218.841
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Murphy Kanunları bilimsel mi?
Murphy Kanunları ise olaya tersinden yaklaşır: Bir olay mümkünse, gerçekleşir. Murphy Kanunları temelini sibernetik ve sistem kuramındaki fen bilimsel-matematiksel bir kanundan alır.Murphy etkisi nedir?
İşte Murphy Kanunları: Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, ters gidecektir. Bir şeyin birkaç şekilde ters gitme olasılığı varsa, hep en kötü sonuç doğuracak şekilde ters gidecektir. Bir şeyin ters gidebileceği olasılıkları engelleseniz bile, anında yeni bir olasılık ortaya çıkacaktır.Murphy Kanunları gerçek mı?
Murphy Kanunları, mühendis Murphy’nin ivmelenme deneyinde kabloların yanlış bağlanması sonucunda deneyin sonuçsuz kalması üzerine belki espri olsun diye, belki de sitem etmek amacıyla söylediği sözler üzerine şekillendirilmiş ve toplumda yaygınlaşmıştır. Bu kanunlar elbette bilimsel gerçeklere dayanmaz.
Murphy noktası neresidir?
safra kesesi taslarında agrlı olan,alt kaburgaların köprücük kemiginin ortasından gecen sanal cizgiyle kesistigi noktaya denk gelen nokta.
Murphy tekniği nedir?
Murphy Kanunları’nın temeli şu söze dayanır: “Eğer bir işi halletmek için birden çok olasılık varsa ve bu olasılıklardan biri istenmeyen sonuçlar doğuracaksa o zaman bu olasılık gerçekleşecektir.”Murphy kim?
Edward Aloysius Murphy, Jr. (d. 11 Ocak 1918, Panama Kanal Bölgesi – ö. 17 Temmuz 1990) ABD Hava Kuvvetlerinde 1949’da roketler üzerine deney yapan mühendislerden biridir. İnsan üzerine ivmelenmenin etkilerini incelemişti (usaf proje mx981).Murphy Kanunları nasıl ortaya çıktı?
Hikayenin başlangıcı Kaliforniya’daki Edwards Hava Üssü’nde 1949 yılına kadar gidiyor. Murphy’nin, Amerikan Hava Kuvvetlerinin MX981 kod adlı, çarpışma testi araştırma projesi sırasında John Stapp tarafından meşhur edilmesine dayanıyor. Kanunun isim babası, o sırada mühendis bir yüzbaşı olan Ed Murphy.
SOD yasası nedir?
Sod’un yasası, “eğer bir şeyler ters gidebilirse, yapacak” ek açıklama için bir addır, ek zeyilname ile birlikte, İngiliz kültürünün “en kötü ihtimalle” gerçekleşeceğini de ekliyor. Bu, yine İngiliz kültürünün “En iyisini bekleyin, en kötüsü için plan yapın” olarak yorumlanabilir.
Olumsuz düşünceler bizi üzgün, şüpheci ve karamsar hissettirir. Düşüncelerimiz olumsuzluklara odaklandığında aslında somut olarak o kadar da kötü olmayan durumlarda bile kendimizi en kötüsünü düşünürken bulabiliriz. Kendimizi kötü durumlardan koruyabilmek için en kötüsünü düşünme eğilimine gireriz.