Mürdüm Eriği Reçeli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
3 kg erik
6 su bardağı şeker
1çay bardağı su
Yarım limon suyu

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dörde bölüyoruz.
Üzerini şekeri serperek eriklerin üzerini kaplıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp bir gece sulanması için bekletiyoruz.
Sulanan eriklerimizi ocağa alıyoruz üzerine bir çay bardağı suyu ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.
Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri alalım.
Yarım limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz kıvama gelmesine yakın ocağın altını kısıyoruz.
10 dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra sıcakken kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Soğuyunca düzeltip güneş görmeyen bir yere kaldırın. Şimdiden afiyet olsun.
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst