AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Murat Yılmazyıldırım Kargalar şarkı sozu

haberci

Yeni Üye
Murat Yılmazyıldırım Kargalar şarkısı sozleri
Murat Yılmazyıldırım Kargalar şarkısı sozu
Murat Yılmazyıldırım Kargalar sozleri:
İşte şu bildiğimiz kara kuşcuklar
Kargalar
Geceden kalan golgeler
Birden tepeme uşuştuler
Korktum kargalardan
Beni alıp gidecekler diye
Ah yapmayın kargalar
gak gaklamayın
Yapmayın kargalar
Gak Gaklamayın
Sizi ben kandırmadım
Peynirinizi calmadım
Ben o kadar ac değilim ki
Aşıkları bilgisitenlarcom ayırmadım
Ah yapmayın kargalar
Gak gaklamayın
Yapmayın kargalar
Beni benden almayın
Karganın biri gak demiş
Biri cık şu dala bak demiş
Karga cıkmış bakmış o dala
Biri demiş bu karga ne kargalar
Ben demedim ben demedim
Bu bir tekerleme
Kargalarla ben alay etmedim
Dunya cennetimdir
Kargalar kardeşimdir
Bir tek ruhum var benim
Beni ondan ayırmayın
Ah yapmayın kargalar
Gak gaklamayın
Yapmayın kargalar
Beni benden almayın
Ben hic tilki olmadım ki
Paylaşmak ibadettir
Ah yapmayın kargalar
Gak gaklamayın
Yapmayın kargalar
Gak gaklamayın
Yapmayın kargalar
Beni benden almayın
Yapmayın kargalar
Gak gaklamayın

Murat Yılmazyıldırım'ın "Kargalar" şarkısının sözleri oldukça duygusal ve derin anlamlar içeriyor. Şarkı, kargalar üzerinden insan ilişkilerine, korkulara ve hayata dair bazı düşünceleri dile getiriyor. Şarkının her dizesinde farklı duygular ve mesajlar bulunmaktadır.

Öncelikle şarkının başında kargaların gece karanlığında korku ve tekin olmayan bir varlık gibi algılandığı anlatılıyor. Kargaların insanlar üzerindeki korkulu etkisi vurgulanarak, kargaların uğursuzluğu ve karanlığa olan yansımaları anlatılmış.

Daha sonra şarkının ilerleyen bölümlerinde anlatıcı kargalara hitap ederek onları uyarmakta ve "Beni alıp götürecekler diye korkuyorum, yapmayın kargalar" şeklinde bir çaresizlik ve kaygı ifadesi yer almaktadır.

Şarkının devamında anlatıcı kendi iyiliği için kargalara karşı duygusal bir yakarışta bulunmaktadır. Kargaların alacağı bir nesne veya haksızlık değil, onların maskotu olduğu aşıkların sevgisinin korunması ve anlaşılması çağrısı yapılmış.

Ayrıca şarkının içerisinde kargalar arasında geçen diyaloglarla bir tekerleme havası da hissedilmekte. Bu tekerleme, şarkıya bir hava katarak dinleyiciye farklı bir deneyim sunuyor.

Son olarak, şarkının ana teması olan kargalar ve insan ilişkileri arasındaki bağ, paylaşım, anlayış ve birlik mesajı net bir şekilde veriliyor. Kargaların sembolik anlamı üzerinden insanların birbirine olan bağlılığı ve saygının önemi vurgulanıyor.

Sonuç olarak, Murat Yılmazyıldırım'ın "Kargalar" şarkısı dinleyicilerde derin düşünceler uyandıran ve farklı duyguları beraberinde getiren bir eser olarak karşımıza çıkıyor.