AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Murat Dalkılıc Bir Hayli Şarkı Sozu

haberci

Yeni Üye
Murat Dalkılıc Bir Hayli şarkı sozleri
Murat Dalkılıc Bir Hayli şarkısı sozu
Verilen hangi soz tutuldu ki
Soyle şimdi hangimiz mutlu ki
Tek taraflı bittiğine değdi mi
Hangimiz başını onune eğdi
Kimi sever gider
Kimi uzer gider
Kişiye gore de değişebiliyor
Kimide can feda
Kimi bir elveda diyemeden de bitirebiliyor
Gormeyeli ne cok oldu demişsin
Kimbilir nasıl, nicedir halin
Hatrımı da sorar olmuş değişmişsin
zamanla sen de bir hayli
Sen gideli cok oldu alıştım
Bendeki huznun cocuksu hali
İcimde sen varsın bu yuzden
Kendime iyi baktım bir hayli

Merhaba! Murat Dalkılıç'ın "Bir Hayli" şarkısının şarkı sözlerine değinmişsiniz, çok güzel bir şarkı seçimi! Şimdi sırasıyla şarkının sözlerine detaylı olarak cevap vereyim:

"Verilen hangi söz tutuldu ki, söyle şimdi hangimiz mutlu ki"
Bu dizelerde, verilen sözlerin yerine getirilmediği ve mutluluktan uzak olunduğu vurgulanıyor. Bir ilişkide verilen sözlerin tutulup tutulmadığının sorgulandığı büyük bir iç hesaplaşma var.

"Tek taraflı bittiğine değdi mi, hangimiz başını önüne eğdi"
Bu kısımda ise ilişkinin tek taraflı olarak sona erdiğine ve bu durumun karşılıklı acıya neden olduğuna işaret ediliyor. Bir tarafın daha fazla acı çekmesi ve başını öne eğmesiyle, diğer taraftaki duygusal acı ve incinme hissediliyor.

"Görüşmeyeli ne çok oldu demişsin, kimbilir nasıl, nicedir halin"
Bu dizelerde, bir süredir görüşülmediği ve karşı tarafın nasıl olduğu hakkında merak edildiği ifade ediliyor. Görüşülme arasının uzamasıyla birlikte değişen durumlar ve duygular tam olarak anlaşılamıyor.

"Sen gidelicok oldu alıştım, bende ki hüznün çocuksu hali"
Bu kısımda, karşı tarafın uzun bir süredir gitmiş olmasına rağmen, bu duruma alışıldığı ve içsel hüznün çocuksu bir şekilde hissedildiği dile getiriliyor. Bu hüzünün derinlikleri ve iç çatışmaları anlatılıyor.

"İçimde sen varsın bu yüzden, kendime iyi baktım bir hayli"
Şarkının son kısmında ise içinde hala sevgilinin olduğu belirtiliyor ve bu nedenle kendine iyi bakıldığı vurgulanıyor. Karşılıksız bir sevginin varlığı ve bu sevginin kendini koruma mekanizmaları üzerindeki etkisi ana tema olarak işleniyor.

Umuyorum ki bu açıklamalar şarkının derinliğini daha iyi anlamanıza yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!