AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muptezel adam ne demek?

Editör

Yeni Üye

Müptezel adam ne demek?​

TDK’ya göre müptezel kelimesinin anlamı saygınlığını yitirmiş kimseler. Müptezelin bir başka anlamı ise çokluğundan dolayı değerini yitiren, değersizdir.

Kadının vermesi ne demek?​

Kadının vermesi ne demek?
erkek lisaninda kadının cinsel ilişkiye razı olup olmadığını anlatan en argo sözcüklerden birisidir vermek.. kadin lisaninda cinsel ili$kide bulundugunu anlatan en argo sozcuklerden birisidir. misal: ben ahmet’e verdim.

Işini vermek argo ne demek?​

kendi işlerini yaptırmak için para karşılığı birisinin zamanını satın almaktır. bazı çevrelerde * “ispiyonlamak” anlamında da kullanılmaktadır.

Iskambilde maça ne anlama gelir?​

Iskambilde maça ne anlama gelir?
Maça, oyun kartları içinde bulunan dört cins karttan biridir. Briç oyununda oyun kâğıtları içinde en yüksek sıralamadadır. Tipik olarak ölüm ile yakıştırılır.

Kupa kızı sinek valesi ne anlama gelir?​

İskambil kartlarında “kupa kızı” zengin burjuva kızını, sinek valesi ise fakir alt sınıf erkeği temsil etmektedir. Teoman’ın Kupa Kızı ve Sinek Valesi şarkısındaki “O güzel kupa kızıydı, sinek valesiydim bense.” sözlerinin anlamı buradan gelmektedir.

Müptezel ilişki ne demek?​

Müptezel ilişki ne demek?
1. Saygınlığını yitirmiş, bayağılaşmış. 2. Çokluğu dolayısıyla değerini yitiren, değersiz.

Ben sana müptezel ne demek?​

Saygınlığını yitirmiş, benzeri çok olduğundan değerini kaybetmiş mal, saygıdeğer olmayan kişi anlamlarında kullanılan bir terimdir. Kelimenin ayrıca argoda başka anlamlarla kullanıldığı da görülmektedir.

Göz dağı vermek ne demek?​

Göz dağı vermek ne demek?
Gözdağı verme, tahakküm eder tarzda konuşarak veya davranarak, korkutma veya sindirmeye yönelik bir girişimdir ve karşıdaki kişi ya da kişilerin, gözdağı veren kimsenin istediği şekilde davranmasını veya yapmasını hedefler.

Kartta maça ne demek?​

Maça kartı hangisi?​

Maça kartı hangisi?
Evrensel koddaki oyun kartları
U+2660 dec: 9824 | U+2661 dec: 9825 | U+2662 dec: 9826
U+2664 dec: 9828 | U+2665 dec: 9829 | U+2666 dec: 9830
♤ | ♥ | ♦
BEYAZ MAÇA İSKAMBİL | SİYAH KUPA İSKAMBİL | SİYAH KARO İSKAMBİL
♤ ♤ | ♥ ♥ ♥ | ♦ ♦ ♦

Kupa kızı ve sinek valesi kime yazılmış?​

sandalyenin üzerinde yarı çıplak, çalınmış böbreğinden bi haber, yalnızlık sancılarıyla beste yapan o adam teoman’dır. ve o şarkıda bir zamanlar hepimizin diline pelesenk olan kupa kızı sinek valesi’dir.

Valesi ne demek?​

Valesi ne demek?
bir yere sineğinizle gittiğinizde kapının önünde sineğinizi sizden teslim alıp çıkışta geri getiren kişi.

Müptezel adam ne demek?

TDK'ya göre müptezel kelimesi, saygınlığını yitirmiş kimseler anlamına gelmektedir. Başka bir anlamı ise çokluğundan dolayı değerini yitiren, değersiz olan kişileri ifade eder.

Kadının vermesi ne demek?

Erkek dilinde "kadının vermesi" ifadesi, kadının cinsel ilişkiye razı olup olmadığını belirten argo bir ifadedir. Kadın dilinde ise cinsel ilişkide bulunduğunu anlatan argo bir terimdir. Örnek kullanım: "Ben Ahmet'e verdim."

Işını vermek argo ne demek?

"Işını vermek" ifadesi, kendi işlerini yaptırmak için para karşılığında birisinin zamanını satın almak anlamına gelir. Bazı çevrelerde ise "ispiyonlamak" anlamında da kullanılabilmektedir.

Iskambilde maça ne anlama gelir?

Iskambilde "maça", oyun kartları içinde bulunan dört cins karttan biridir. Briç oyununda en yüksek sıralamaya sahip olan karttır. Genellikle ölümle ilişkilendirilir.

Kupa kızı ve sinek valesi ne anlama gelir?

İskambil kartlarında "kupa kızı", zengin bir burjuva kızını temsil ederken "sinek valesi" ise fakir alt sınıf erkeği simgeler. Teoman'ın "Kupa Kızı ve Sinek Valesi" şarkısında geçen sözler de bu anlamdan gelmektedir.

Müptezel ilişki ne demek?

"Müptezel ilişki" ifadesi, saygınlığını yitirmiş ve değerini kaybetmiş bir ilişki durumunu ifade eder. Çokluğu dolayısıyla değerini yitiren, anlamsız ve değersiz bir ilişkiyi temsil eder.

Ben sana müptezel ne demek?

"Ben sana müptezel" ifadesi, saygınlığını yitirmiş, değeri azalmış veya değersiz bir kişiyi tanımlamak için kullanılan argo bir terimdir.

Göz dağı vermek ne demek?

"Göz dağı vermek", korkutma veya sindirme amacıyla karşı tarafa tahakküm kurarak konuşmak veya davranışlar sergilemek anlamına gelir. Karşı tarafı istenen şekilde davranmaya zorlamak için yapılan bir girişimi ifade eder.

Kartta maça ne demek?

"Kartta maça" ifadesi genellikle olan bir ifade değildir. Ancak "maça kartı" ise oyun kartları içinde yer alan bir tür karttır. Beyaz Maça İskambil ve Siyah Kupa İskambil gibi kartlar maça kartlarına örnektir.

Maça kartı hangisi?

Maça kartı, iskambil kartları arasında yer alan kartlardan biridir. Genellikle maça işaretiyle gösterilir ve oyunlarda önemli bir role sahiptir.

Kupa kızı ve sinek valesi kime yazılmış?

"Kupa kızı ve sinek valesi" şarkısı, Teoman tarafından yazılmıştır. Şarkıda kupa kızı ve sinek valesi motifleri üzerinden zenginlik ve fakirlik konuları işlenmektedir.

Valesi ne demek?

"Valesi", bir yere gittiğinizde arabayı park eden veya teslim alan kişiyi ifade eder. Sineğinizle bir yere gittiğinizde kapının önünde teslim aldığı ve çıkışta geri getirdiğiniz kişiyi de valesi olarak adlandırabiliriz.

Geri