Munzur yuzlum ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
129.264
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Munzur yüzlüm ne demek?​

Munzur olmak baş belası olmak demektir. Buna ek olarak burun ve çene anlamı da vardır. Özellikle hayvan çenesine munzur denilebilir. Ayrıca asık suratlı kişiler için de munzur denir.
Zaar hangi hayvana denir?
Zaar; kçük köpek anlamına da gelir.
Arapca zaar ne demek?
Zarar kelimesi Türkçe’de “hasar, ziyan” anlamına gelir. Arapça ḍrr kökünden gelen ḍarār ضرار z “hasar, ziyan” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ḍarra ضرّ z “zarar verdi” fiilinin masdarıdır.

Zargana ne demekdir?​

Zargana kelimesi Türkçe’de “ince ve uzun bir balık, belone belone” anlamına gelir. Yeni Yunanca zargána ζαργάνα z “ince ve uzun bir balık, belone belone” sözcüğünden alıntıdır. Yunanca sözcük Eski Yunanca sargînos σαργῖνος z “sürü halinde gezen bir balık, belki sardalya” sözcüğü ile eş kökenlidir.
Munzur ne anlama geliyor?
Dilimize Arapçadan geçmiş olan Munzur kelimesi izrar sözcüğünden türetilmiştir. İzrar zarar vermek, yıkmak, düzeni bozmak anlamına gelirken munzur kelimesi de zararlı, yaramaz ve hayta demektir. Bu kelimenin muzır ve hınzır şeklindeki kullanımı da oldukça yaygındır.
Munzur suyu nereden geliyor?
Munzur Çayı, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bulunan Munzur dağlarındaki gözelerden kaynağını alarak oluşan ve adını da Munzur dağlarından alan akarsu.
Zahar’ın birkaç dilde de anlamı varmış. Kürtçe’de örneğin cesur, yiğit anlamına geliyor.
Zargana balığı tadı nasıl?
Çok sayıda pişirme tekniği olmakla birlikte, zargana balığının en bilinen ve lezzetli hali, tavada mısır unu ile kızartılarak pişirilen halidir. Zargana çok yağlı bir balık türü olmadığından fırında ya da ızgarada pişirilirse kurur ve lezzetini kaybeder.
Zargana hangi dil?
Zargana, Rumca dilinden Türkçe’mize geçmiştir.

Zar ne demek TDK?​

Zar Kelimesi TDK Sözlük Anlamı bilimi Birbirine sımsıkı yapışık hücre veya moleküllerden oluşan ve bitkilerin çeşitli bölümlerini bir kın gibi saran ince tabaka, cidar, çeper “Çekirdek zarı.
 
Geri
Üst