AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Munih Teknik Universitesinde nasil okunur?

Editör

Yeni Üye

Münih Teknik Üniversitesinde nasıl okunur?​

Münih Teknik Üniversitesi Kayıt ve Şartlı Kabul
- Okumak istedikleri bölümleri Türkiye’de kazanmış olmaları
- Goethe, DSH, DSD II, TESTDAF gibi kurumlardan aldıkları Almanca B2 Dil Yeterliliği Belgesi.
- TOEFL, IELTS, CAE, CPE sınavlarından herhangi birine dair İngilizce Dil Yeterliliği Belgesi.

Münih Teknik Üniversitesi kaçıncı sırada?​

QS 2020 Dünya Sıralaması’na göre TUM, Almanya’nın en iyi üniversitesi olmakla beraber dünya sıralamasında 55’incidir. Mühendislik alanlarında dünyanın en iyi 22. mühendislik okuludur. Temel bilimlerdeyse 24. sıradadır.
Münih Teknik Üniversitesi ne zaman kuruldu?​
1868Münih Teknik Üniversitesi / Kuruluş

Almanyada okumak zor mu?​

Almanyada okumak zor mu?
Almanya’da üniversite okumak zor mu diye merak edenler için; elbette kolay diyemeyiz. Çünkü yabancı bir ülkede yabancı dilde eğitim alacaksınız. Sizin azimli olmanız durumunda Almanya’da eğitim konusunda çok zorlanmazsınız.

Berlin Teknik Üniversitesi Devlet mi özel mi?​

Berlin Teknik Üniversitesi Devlet mi özel mi?
1879 yilinda kurulan TU Berlin, Almanya nin ilk teknik üniversitedir. Berlin sehrinde bulunan 4 devlet üniversitesi arasinda da yaklasik 35 000 kayitli ögrencisi ile de en büyügüdür.

Almanya’da üniversite okumak kolay mı?​

Almanya´da hem dil hazırlığı hem de sonrasında üniversite okumak küçümsenemeyecek kadar zor. Üniversite sistemi Turkiye ile karşılaştırıldığında çok yorucu. Öğrenciye dersleri boşlama tanımıyor. Almanya üniversite hayallerinde “parti” olanlar için değil.

Almanyada okumak kaç para?​

Almanya’da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.
Humboldt Üniversitesi kaçıncı sırada?​
28 Oct, 2021: THE World Reputation Rankings – Times Higher Education yayını. Berlin noktasındaki üniversiteler arasında Humboldt University of Berlin #61 ile en yüksek dereceli okullardan biri oldu.

Münih Teknik Üniversitesi (TUM) Almanya'da oldukça prestijli bir üniversitedir. Kayıt ve şartlı kabul için Türkiye'de ilgili bölümleri tamamlamış olmanın yanı sıra Almanca B2 Dil Yeterliliği Belgesi (Goethe, DSH, DSD II, TESTDAF gibi) ve İngilizce Dil Yeterliliği Belgesi (TOEFL, IELTS, CAE, CPE gibi) gerekmektedir.

TUM, 2020 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Almanya'nın en iyi üniversitesi ve dünya genelinde 55. sıradadır. Mühendislik alanında dünyanın en iyi 22. mühendislik okulundan biri olup, temel bilimlerde de 24. sıradadır. Münih Teknik Üniversitesi, 1868 yılında kurulmuştur.

Almanya'da üniversite okumak zorlu bir süreç olabilir çünkü yabancı bir ülkede ve yabancı dilde eğitim almanız gerekecektir. Ancak azimli olmak ve disiplinli çalışmak durumunda Almanya'da eğitim konusunda çok zorlanmazsınız. Almanya'da üniversite eğitimleri genel olarak ücretsizdir ve yıllık harç ücreti genellikle 1.000 Euro civarındadır.

Berlin Teknik Üniversitesi (TU Berlin) devlet üniversitesidir ve 1879 yılında kurulmuştur. Berlin'de bulunan 4 devlet üniversitesi arasında en büyük öğrenci sayısına sahip üniversitedir. Humboldt Üniversitesi ise Berlin'deki prestijli okullardan biridir ve THE World Reputation Rankings’e göre 61. sırada yer almaktadır.

Almanya'da hem dil hazırlığı hem de üniversite eğitimi oldukça zorlu olabilir. Üniversite sistemi Türkiye ile karşılaştırıldığında daha yoğun ve disiplin gerektirir. Öğrencilere dersleri ihmal etme imkanı tanınmaz ve okul hayatı sıkı çalışmayı gerektirir.

Geri