AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Munhasirlik anlasmasi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Münhasırlık anlaşması ne demek?​

“Münhasırlık anlaşmaları, bir alıcının belirli bir ürün veya ürün grubuna ilişkin talebinin tamamını veya önemli bir kısmını tek bir sağlayıcıdan karşılaması koşulunu içeren sözleşmelerdir.

Münhasır satıcı ne demek?​

Münhasır satış hakkı ise üreticinin sözleşme hükümleri gereğince edindiği yükümlülük doğrultusunda belirlenen coğrafyada tek satıcı dışındaki üçüncü kişilere satım konusu malın satışının yasaklanması suretiyle vuku bulabilir. Bu doğrultuda tek satıcının tekel imkânı önemli ölçüde kendini göstermektedir.

Tek satıcılık belgesi nedir?​

Tek satıcılık belgesi nedir?
“Tek Satıcılık Sözleşmesi” de uluslararası ticareti kolaylaştıran; mal ve ürünleri yabancı pazarlarda daha kolay satma imkanı tanıyan bir tip sözleşmedir. Tek Satıcılık Sözleşmesi sayesinde her bir ülkedeki ihracat, o ülkede bulunan tek bir dağıtım merkezi üzerinden yapılabilmektedir.

Acentenin tekel hakkı kaldırılabilir mi?​

Dolayısıyla acentenin tekel hakkı istisna haline gelmediği gibi Kanunun 104. maddesi ile 113/2 hükmü arasında da herhangi bir çelişki bulunmamaktadır. TK 113/2 acentenin tekel hakkını güçlendirmekte ve tekel hakkının sonucunu açıklamaktadır.

Münhasırlık ne demek?​

Münhasır kelimesi köken olarak Arapça bir kelimedir. Eski dönemlerde çok sık kullanılan bu kelime dilimize Arapçadan girmiştir. Münhasır kelimesi anlamı ise bir kişi veya bir şeye ayrılmış, mahsus anlamı barındırmaktadır.

Yetkili satıcı ne anlama gelir?​

Yetkili satıcı ne anlama gelir?
yetkili servis Alıcıların aldıkları ürünleri kurma, bakımlarını yapma, meydana gelen bozuklukları giderme gibi görevleri olan işletme.
Dağıtım sözleşmesi nedir?​
I. Türk hukukunda distribütörlük sözleşmesi (bayilik sözleşmesi olarak da anılmaktadır) kavramı net bir tanımı haiz olmayıp, karmaşık bir yapıya sahiptir. Genel olarak, üretilen malların ve hizmetlerin ilgili tüketicilere ulaştırılmasına hizmet eden sözleşmeler dağıtım sözleşmeleri olarak nitelendirilmektedir.
Tekel hakkı nedir hukuk?​
Acentelik Sözleşmesinin Süresince Rekabet Etmeme Yükümlülüğü Acentenin, acentelik sözleşmesi süresince rekabet etmeme yükümlülüğü, müvekkilin tekel hakkı olarak nitelendirilir.

Münhasır hukukta ne demek?​

Münhasır hukukta ne demek?
Münhasır; bir kimse ya da bir şey için ayrılmış, mahsus anlamı taşımaktadır.

Münhasırlık anlaşması, bir alıcının belirli bir ürün veya ürün grubuna ilişkin talebinin tamamını veya önemli bir kısmını tek bir sağlayıcıdan karşılaması koşulunu içeren sözleşmelerdir. Bu anlaşmalar genellikle belirli ürünlerde rekabeti engelleyebileceği için rekabet hukuku açısından da yakından incelenirler.

Münhasır satıcı ise bir üreticinin, belirli bir coğrafyada sadece bir satıcıya satış yapma hakkı verdiği durumu ifade eder. Bu durumda, belirli bir coğrafyada sadece bir satıcı ürünleri satma hakkına sahip olur ve üçüncü kişilere satımı yasaklanabilir.

Tek satıcılık belgesi ise uluslararası ticareti kolaylaştıran, mal ve ürünlerin yabancı pazarlarda daha kolay satılmasını sağlayan bir sözleşme türüdür. Bu belge ile her bir ülkedeki ihracat, o ülkedeki tek bir dağıtım merkezi üzerinden yapılabilir.

Acentenin tekel hakkı, genellikle acentenin belirli bir coğrafyada veya belirli bir üründe tek satıcı olma hakkını ifade eder. Acentenin tekel hakkı genellikle acentenin güçlenmesine ve belirli haklara sahip olmasına yardımcı olabilir.

Münhasır kelimesi ise köken olarak Arapça bir kelime olup dilimize Arapçadan geçmiştir. Anlamı ise bir kişi veya bir şeye ayrılmış, mahsus anlamı taşımaktadır.

Dağıtım sözleşmesi, üretilen malların ve hizmetlerin tüketicilere ulaştırılmasına hizmet eden sözleşmelerdir. Genel olarak distribütörlük veya bayilik sözleşmeleri olarak da anılan bu sözleşmeler genellikle karmaşık yapıya sahip olabilir.

Tekel hakkı ise genellikle rekabet hukuku açısından incelenen ve bir şirketin belirli bir alanda tek başına hakimiyet kurmasını ifade eden bir kavramdır.

Münhasır hukukta ise münhasır kelimesinin anlamı üzerinde durulmuştur. Münhasır kelimesi, bir kimse ya da bir şey için ayrılmış, mahsus anlamına gelmektedir. Bu bağlamda, münhasır hukukta belirli bir kişi veya konuya özgü haklar veya durumlar incelenebilir.

Geri