- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Müminin amacı nedir?
Dindar, gerçek Müslüman kimdir, özellikleri nelerdir? Allah’a iman eden ve Yüce Allah’ın herkesin ve her şeyin Rabbi olduğunu bilendir. Allah’ın rahmet bakışıyla evrene bakandır.Islama göre hayatın amacı nedir?
CEVAP: 1- Kuran’a göre aklın en üstün düzeyiyle donatılmış olan insan, Allah’ı tanımak ve O’nun iradesini uygulamak için yaratılmıştır. Zariyat Suresi’nde, “Ben, cinleri ve insanları bana ibadet etmeleri için yarattım” (Zâriyat 56) buyurulmuştur.Dine göre hayatın anlamı nedir?
Mutasavvıflara göre ilâhî tecellî ve nurlardan mahrum kalmış bir ruh veya kalp ölüdür. İnsan ancak bu tecellî ve nurlara mazhar olunca asıl hayata kavuşur. Tasavvuf düşüncesinde gerçek hayat bu anlamdaki gönül hayatıdır.
Ateistlere göre hayatın anlamı nedir?
tanım: bir ateistin yaşam amacı, yaşamın amacını aramasıdır. bulur mu, bilinmez. kimseyi ilgilendirmeyen amaç. herkes aklı mantığı çerçevesinde sorguluyor bazı şeyleri. kendince en doğruyu bulmaya çalışıyor. bunun hakkında yorum yapmak da kimseye düşmez. hoşgörü dininden bahsediyoruz.
Ayetlere göre Müminlerin peygamberlere karşı tavrı nasıl olmalıdır?
Peygamber’e saygılı olmak Kur’anî bir emirdir. Dolayısıyla onların maddi ve manevî şahsiyetlerine saygılı olmak imanlı olmanın gereğidir. Müslüman inancına göre, peygamberlere itaat, Allah’a itaat etmekle bir tutulmuştur. O halde onlara itaatsızlık ve saygısızlık da Allah’a itaatsızlık ve hürmetsizlik olacaktır.İnsanın hayattaki amacı nedir din kültürü?
Ayetin ifadesi ile “insanların ve cinlerin yaratılış gayesi ubudiyet ve kulluktur.”(Zariyat, 51/56) Dünya hayatının süs ve cazibesine kapılıp, ahireti ve kulluğu unutmak değildir. Allah insanı ahiret hayatı ve kulluk için yarattığı için, insanı da bu gayeye münasip cihaz ve duygular ile donatmıştır.Ayetlerden hangisi müminlerin Hz Muhammed’e duyması gereken sevgiyi ifade etmektedir?
“Andolsun ki; size, sizin içinizden azîz bir Resûl geldi. Sizin üzüldüğünüz şey, O’na ağır gelir (O’nu üzer). Size çok düşkün, mü’minlere şefkatli ve merhametlidir.”2 Yani “gayet ince bir şefkati ve derin bir merhameti vardır. Fıtraten, doğuştan, yaratılıştan, Allah tarafından pek ziyâde merhametlidir.