Mumbar Tarifi İçin Malzemeler
2 adet temizlenmiş koyun bağırsağı
1 kilo içyağı
2 kase bulgur
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı pul biber
Tuz
1 yemek kaşığı karabiber
5 adet orta boy soğan
Domates isteğe bağlı ben konserve kullandım
Mumbar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurun içine ince kıyılmış soğan, biber, salça, domates salçası ve baharatlar konulup iyice karıştırılır.
İç yağı ve kıyma bu karışıma eklenir.
Hazırlanan bu iç daha önce iyice temizlenmiş koyun bağırsağının içine elle veya kabak oyacağı yardımıyla doldurulur.
Büyükçe bir tencereye konulur.
Üzerini örtecek kadar su eklenir tuz da ilave edip pişirilir.
Daha sonra pişen bu yemeğin tencerede kalan suyunu, küçük bir tencereye döküp suyun üzerinde oluşan yağ tabakasını kaşık yardımıyla alıp, diğer tencerede olan mumbarın üzerine bırakılır .
Ateşin üzerine tencerenin ağzı açık olarak konulup, mumbarın kızarması sağlanır.
Kızardıktan sonra servis yapılır.
Mumbar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet temizlenmiş koyun bağırsağı
1 kilo içyağı
2 kase bulgur
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı pul biber
Tuz
1 yemek kaşığı karabiber
5 adet orta boy soğan
Domates isteğe bağlı ben konserve kullandım
Mumbar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgurun içine ince kıyılmış soğan, biber, salça, domates salçası ve baharatlar konulup iyice karıştırılır.
İç yağı ve kıyma bu karışıma eklenir.
Hazırlanan bu iç daha önce iyice temizlenmiş koyun bağırsağının içine elle veya kabak oyacağı yardımıyla doldurulur.
Büyükçe bir tencereye konulur.
Üzerini örtecek kadar su eklenir tuz da ilave edip pişirilir.
Daha sonra pişen bu yemeğin tencerede kalan suyunu, küçük bir tencereye döküp suyun üzerinde oluşan yağ tabakasını kaşık yardımıyla alıp, diğer tencerede olan mumbarın üzerine bırakılır .
Ateşin üzerine tencerenin ağzı açık olarak konulup, mumbarın kızarması sağlanır.
Kızardıktan sonra servis yapılır.
Mumbar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı